Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil barbere håret mitt, men er redd mamma skal kaste meg ut.

Annet 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg skal barbere håret mitt VELDIG snart. Har klippet det før og,, mamma ble ikke så glad. Jeg har egentlig forbud på det. Jeg er livredd for at mamma skal kaste meg ut, pappa er innlagt på sykehuset for et hjerneslag. Mamma er en bigot, og jeg føler ikke akkurat at hun elsker meg. Og dette kommer bare til å gjøre det verre. Veninnen min skal gjøre dette på meg, og jeg er litt redd for at mamma kommer til å holde meg unna henne etter dette.

Besvart 01.11.2019 14:14
 

Svar
Hei

Du skriver mye her som bekymrer meg, og jeg vil derfor dele det litt opp.
- Du har bestemt deg for å barbere håret, men frykter at mamma blir veldig sint og kaster deg ut. Mamma har ikke lov til å kaste deg ut, hun har ansvar for å gi deg omsorg og et trygt og godt hjem. Du er 14 år og burde egentlig få lov til å bestemme over ditt eget hår. Men i den situasjonen du er nå, hvor pappa ligger på sykehus og mamma nok har det ganske vondt fra før, kan det tenkes at det ville være best for dere at du venter litt. Hvis det er lite som skal til nå for at mamma blir lei seg/sint og det får konsekvenser for deg, er det kanskje ikke verdt det?

- Du sier at du ikke tror at mamma elsker deg. Det er vanskelig å føle det slik, og mest sannsynlig er det ikke sant. De aller aller fleste foreldre elsker barna sine svært høyt selv om de kan ha problemer med å si det og vise det. Er det lenge siden du sa til mamma at du var glad i henne? Det kan være en lur ting å gjøre også når man er ungdom. Da får man gjerne noe tilbake også, i form av en klem eller at de sier de er glad i deg tilbake. Jeg regner med dere alle har vært både redde og bekymret for pappa etter hjerneslaget. I slike situasjoner er det viktig å vise at man bryr seg om hverandre, og det kan du hjelpe til med i din familie.

- Når det gjelder vennen din, så kan dere jo lese dette sammen. Kanskje er det å barbere håret noe dere har bestemt å gjøre samtidig, men som jeg har sagt, kanskje er lurt å vente litt med. Hvis mamma mener denne vennen har dårlig innflytelse på deg, kan det være en ide å la mamma bli kjent med vennen din. Spis middag sammen, snakk med mamma om hva dere er interessert i , hvordan det er på skolen, eller andre ting. Da vil mamma også bli mer åpen for at din venn er en bra person og en god venn for deg.

Lykke til, håper det var til nytte. PS. Hvis du ikke har det bra hjemme eller ikke føler deg trygg, bør du snakke med en voksen der du bor. Det kan være Helsesykepleier eller en lærer du stoler på.

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme