Hopp til hovedinnholdet

Skilte foreldre, trives ikke hos mamma. Jente 15 år.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg har skilte foreldre, men jeg liker bare pappa... Når jeg er hos mamma er alt helt forferdelig og jeg savner pappa så jeg vet ikke hva jeg skal gjøre egentlig... har dere. noen tips?

Besvart 02.11.2019 23:16
 

Svar
Hei jente 15 år

Du skriver at du har det forferdelig når du er hos mamma, hva handler dette om? Kan dette endres til det bedre? Er det noe mamma gjør som kan bli annerledes. Hvis det er mulig, så tenker jeg at du kan snakke med mamma om hva det er som er vanskelig.

Hvis det rett og slett ikke kan endres, og det fortsetter å være forferdelig så tenker jeg at det er naturlig at du bor mest hos pappa. Du kan starte med å snakke med pappa om dette.

Barneloven sier at når du er fylt 12 år, skal det legges stor vekt på hva du mener. Da skal du få kunne si din mening før det tas avgjørelse om dine personlige forhold, for eksempel hvem av foreldrene du skal bo hos hvis de lever hver for seg.

Når par med barn skilles så får de samtale ved et familievernkontor. Har du fått bli med på samtaler der? Jeg tenker at det er et fint sted å snakke om dette, og at det da er fint om du også blir invitert til en samtale. Dette er også et sted hvor du kan ta opp hva som gjør at det ikke oppleves greit hos mamma.

Jeg vet ikke hva som oppleves forferdelig hos mamma, men jeg vil oppfordre deg til å ringe alarmtelefonen for barn og unge 116111 om det er vanskelig hjemme. Barnas jurist gir gratis rettshjelp til barn og unge, du kan ta kontakt med dem hvis det er vanskelig å finne en måte hvor du bor mest der du ønsker selv. Jeg legger også ved en artikkel med oversikt over gode hjelpetjenester.

Lykke til<3

 

Vennlig hilsen familieterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Forandringer etter foreldrenes brudd

Familie som flytter fra hverandre (colourbox.com)

Samlivsbrudd kan oppleves forskjellig, men for de fleste påvirker det livet. Noen får det litt vanskeligere en stund, men du kan selv gjøre noe for å påvirke hvordan DU har det.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse