Hopp til hovedinnholdet

Foretrekker å være for meg selv, men andre reagerer på det! Hva gjør jeg?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har ingen venner eller noe, men det er helt greit. Det er slik jeg har valgt det og jeg foretrekke å være for meg selv. Problemet er at elever og lærer på skolen merker det og synes jeg er rar eller tror jeg er deprimert osv. Jeg begynner føle skikkelig på det og det gjør meg ukomfortabel. Jeg prøver å ignorere det, men det er vanskelig når det er vennegjenger over hele skolen, det får meg til å stå skikkelig ut. Hva burde jeg gjøre?

Besvart 02.11.2019 19:23
 

Svar
Hei!

Jeg forstår det sånn at du ikke har særlig med venner, men du har valgt dette selv og foretrekker det. Det som er problemet er at elever og lærere på skolen reagerer veldig på dette, som gjør det ukomfortabel og får deg til å føle at du skiller deg skikkelig ut. Du lurer nå på hva du burde gjøre. 

Først og fremst vil jeg si at det er kjempe flott at du har sendt inn spørsmål til oss her i ung.no, så skal jeg prøve å svare på dette så godt jeg kan. Jeg tenker i utgangspunktet at om du faktisk, 100% synes det er mer komfortabelt å være alene på skolen og utenom skolen, så må du bare stå i det så godt du kan. Du kan eventuelt snakke med lærere om dette om du synes det blir veldig slitsomt. 

Kanskje bare ignorer det og prøv å ikke la det gå inn på deg. Du er den du er, og fint er det! Det er dumt når alle er helt like, og du må bare gjøre det som er best for deg du! Kanskje snakk med helsesøster på skolen om dette, for å se om hun/ han har noen råd som er litt mer konkrete til skolen du går på. Dette er nok gunstig. 

Jeg skal legge noen artikler til under, som jeg anbefaler at du leser. Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Selvfølelse og kroppspress

Trist jente ser seg i speilet (colourbox.com)

Fra vi er unge blir vi utsatt for ulike skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok, og sliter med dårlig selvfølelse. Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

Les mer

Novelle: "Ensomhet"

Gutt sitter på sengekanten (colourbox.com)

Klokka ringer, det er friminutt igjen. Han gruer seg til å måtte gå ut av klasserommet som han alltid gjør.

Novella er skrevet av Mathias

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid