Hopp til hovedinnholdet

Vennskapet er litt ødelagt

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei Jeg har en venninne og vi vokser litt fra hverandre. For 3uker siden sa jeg at jeg likte henne og det ødela vennskapet vårt litt. Så gikk det fint igjen og nå er det kaldt. Hun ignorerer meg, er kald og det er som vi ikke kjenner hverandre lengre. Hun Sier at jeg er veldig energisk og altfor klengete, hun har også sagt at hun bruker å droppe slike venner. Er lei av at hun gir meg en kald skulder, så nå vurderer jeg å finne meg noen andre. Har forresten en fellesvenninne som da blir litt midt i dette. Har snakket med henne om det men hun syns jeg overdramatiserer. Blir litt lei meg når vennskapet vårt var så fint og nå er det ødelagt:( Hva bør jeg gjøre?

Besvart 06.11.2019 16:11
 

Svar
Hei

Skjønner at det føles kjipt når dere var så gode venner, og at det ikke er det samme lenger. Skal hjelpe så godt jeg kan!

Det at venner sklir fra hverandre er helt vanlig. Det er mange grunner til det som for eksempel man har ikke de samme interessene, man finner andre venner eller noe annet. Men dette er helt vanlig. Hvis det er slik at det er følelsene som er et hinder for dette, så er dette noe dere absolutt bør snakke om. 

Dette kan du og vennen din snakke om. Selv om vennskapet ikke er like sterkt lenger går det fremdeles an å være venner, selv om det ikke er like sterkt lenger. 

Det vil alltid være en risiko for at din venn forandrer seg og får nye venner og at man dermed mister kontakt. Selv om det kanskje er vanskelig, så er det da viktig å forsøke å se det fra den andre personens ståsted. Denne vennen har kanskje utviklet seg i en annen retning enn deg, og dermed føler et behov for å finne venner som er mer lik seg selv. Du kan dessverre ikke kontrollere dette, men du kan prøve å se det positive i situasjonen.

Les artiklene nedenfor! Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Venner som "forsvinner"

Trist jente (colourbox.com)

Det er vanskelig å kjenne på følelsen av et vennskap ikke er like sterkt som det engang var.

Skrevet av Tiril, Ungdomsjournalist.

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap