Hopp til hovedinnholdet

Må du ha godkjent vandel før du tar teoriprøven ?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Dette er første gang jeg søker om førerkort. Og jeg søkte om en muntlig teoriprøve. Men før søknad om muntlig teoriprøve, må du få Vandel det? (Fordi jeg mottok en e-post fra statens vegvesen, der det sto: "Da er vedtaket lagt inn på din sak, men vi må avvente godkjenning fra politiet på din vandel.") Er det sant?

Besvart 04.11.2019 12:45
 

Svar
Hei

I utgangspunktet ikke, men hvis du har en sak som er under behandling hos politiet må politiet godkjenne og eventuelt legge inn vilkår for saken din. Ta kontakt med Statens vegvesen på telefon 22 07 30 00 og be om førerkort kundeservice. Da kan de se om det er noe som politiet må godkjenne eller om du kan bestille deg en muntlig teoriprøve.


Hilsen Statens vegvesen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette må du gjennom for å få førerkort for bil

Frontspeil i bil (colourbox.com)

Alle som skal ta lappen, må gjennom fire trinn som skal bidra til å bringe deg fram mot førerprøven. Les mer om hvordan du får førerkort for bil her.

Les mer

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Nærbilde av gutt (colourbox.com)

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal forfølge en person livet ut. Derfor er det satt strenge rammer for om politiet kan utlevere opplysninger om deg, og i så fall hvilke opplysninger de kan gi.

Les mer

Teoriprøve for personbil (klasse B)

Trafikk (foto: ung.no)

Usikker på når du kan melde deg opp til teoriprøven? Og hvor mange prosent må du ha riktig for å bestå prøven? Få svar på alt du lurer på om teoriprøven for personbil (klasse B) her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort