Hopp til hovedinnholdet

Jeg ønsker meg flere venner.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei Jeg har bare en god venn, og føler at jeg trenger flere. Har begynt på nye skole, og er samtidig veldig sjenert, så har derfor ikke klart å bli så godt kjent med de på skolen. Jeg har lyst til å spørre en jeg går i samme klasse sammen med og å finne på noe en gang. Men jeg vet ikke hva vi kan gjøre. Jeg er ikke vandt til å finne på ting med andre personer. Som sagt så har jeg bare en venn. Med den ene vennen min så pleier jeg å være i byen eller hjemme hos meg. Når vi er i byen så pleier vi å se på klær. Men jeg føler at man ikke kan gjøre slikt med en person man nettopp har blitt kjent med. Jeg vet jo dermed ikke om personen kjeder seg. For jeg kjenner ikke personen godt nok. Hva pleier folk på MIN ALDER å gjøre når de vil treffes og samtidig ikke kjenner hverandre så godt? Og dersom man har lyst til å finne på noe med en person, hva sier man da til personen? Sier man "Vil du finne på noe en dag?". Takk på forhånd. Hilsen er veldig usikker jente som ikke er voksen nok.

Besvart 06.11.2019 17:00
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål og at du henviser deg til ung.no!

Det er helt normalt å være litt nervøs første gang man skal være sammen med en venn/bekjent. Det mest naturlige vil nok være å spørre om hun vil bli med å finne på noe, underveis i en samtale. Om dere f.eks. snakker om filmer og serier, vil det virke naturlig å spørre om hun/han kunne tenkt seg å bli med deg på kino en dag. Det samme gjelder om dere snakker om klær, matlaging osv. Spør rett og slett om vennen din vil finne på noe, som du er relativt sikker på at hun vil like/har interesse for. 

Det er altså ikke galt å spørre om klassekameratene din vil bli med til byen. Snakk bare om det først i en samtale, slik at du kan vurdere hvor stor interessen vil være. 

Jeg anbefaler deg også å lese vedlagt artikler til dette svaret. De kan komme med mange gode tips og triks. Lykke til! 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer

Hva skal vi snakke om?

Usikker jente (colourbox.com)

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ung.no gir deg tips til hva du kan snakke om med en du liker!

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid