Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg flytte til et nytt fosterhjem etter fylte 18 år?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Jeg bor i fosterhjem. Jeg har nå fått krav på ettervern, men jeg ønsker å flytte fra fosterhjemmet pga vanskelig situasjon og at jeg ikke trives der lenger. Dette haster egt. Jeg har snakket med saksbehandleren min og at det er evt en mulighet for å flytte. Da kanskje i et nytt hjem/fosterhjem. Bare at det er en familie som får betalt for at jeg bor der, men likevel kan jobbe. Er det slik at dette er riktig og finnes det noen andre måter som kan fungere for å flytte? Jeg vil ikke flytte på institusjon. Og kan jeg i det hele tatt flytte fra et fosterhjem til et nytt ett etter fylt 18? Mvh desperat jente

Besvart 04.11.2019 12:48
 

Svar
Hei

Det er fint at du er i kontakt med saksbehandleren din i barneverntjenesten din om spørsmålet. Det er mulig å flytte til et nytt fosterhjem etter at du er fylt 18 år. Det er viktig å være klar over at det er mulig å få hjelp helt fram til 23- års dagen (ettervern). Du har ikke rett til å kreve at tiltak opprettholdes over 18 år, men barneverntjenesten må gi en spesiell begrunnelse dersom den ikke gir oppfølging. Jeg legger ved en artikkel om ettervern, hvor det står mer om rettighetene dine etter 18 år. 

Med vennlig hilsen barnevernjuristen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ettervern for barnevernbarn

Jente under et tre (colourbox.com)

Du kan få hjelp av barnevernet til du er 23 år.

Les mer om overgangen til voksenlivet for barnevernbarn.

Les mer

Rettigheter for deg som bor i fosterhjem

Gutt med armene i kors (colourbox.com)

Du har rett til å få vite hvorfor du er i fosterhjem og hvor lenge du skal være der. Det er barnevernstjenesten som har ansvaret for at du får informasjon, selv om det kanskje er fosterforeldrene dine som snakker med deg om dette.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern