Hopp til hovedinnholdet

Føler meg alene om å slite og spesielt når det vises for andre....

Jente 16 år
 

Spørsmål

Foreldrene mine skilte seg nylig, og jeg hadde bedt dem om å gjøre det før jeg viste at de gjorde d.De har kranglet siden jeg var liten og er overbevist om at pappa har misbrukt moren min psykisk, noe som har påvirket meg mye. Har slitt med spiseforstyrrelser i snart to år nå, snakker mye med mamma og helsesøster om det og er på bedringens vei. Med spiseforstyrrelsene kom også skolevegring, men har fortsatt å være mye sosial, feste i helger osv. Nå har jeg begynt på vgs og mye sitter igjen, vet at det tar tid å komme tilbake i rutiner men er så slitsomt og tungt nå. Er en jente med mye status og er venner med de «peneste» og mest populære (trives selvom og elsker å være sosia) - men føler meg veldig alene om å slite, spesielt når det vises: med at jeg ikke er på skolen hver dag. Samtidig har jeg fått fritak fra noen få fag så har ikke like lang skoledag som de andre. Vet ikke helt hva jeg spør om eller hva jeg vil høre men prøver noe nytt med å sende inn her. Kanskje noe veiledning

Besvart 06.11.2019 13:23
 

Svar
Hei jente 16 år

Takk for at du skriver til oss og forteller hvordan du har det og hva du strever med. Det er helt fint at du kan skrive til oss og ikke helt vite hva du ønsker eller trenger. Jeg forstår at du har utfordringer i livet ditt og at du har blitt påvirket av hvordan det har vært hjemme gjennom årene.

Det er fint at du har snakket med noen om det som har vært vanskelig for deg. Du har hatt moren din og helsesykepleier.

Nå har foreldrene dine skilt seg og jeg lurer på om dette kan påvirke deg litt mer enn du kanskje tenker at det gjøre?

Det kan også være tilsynelatende "lykkelige" skilsmisser samtidig som det er en opprivende prosess og kanskje også litt trist?

Når det skjer store endringer i livet så er det ikke unormalt eller uvanlig at man kan gå noen skritt tilbake og føler seg litt verre igjen. Man må begynne litt på nytt og lage nye rutiner og forholde seg til en ny familiesituasjon.

Er dette noe du kan snakke med moren din og helsesykepleier om?

Det er ikke så uvanlig at man kan føle seg alene om å streve og hvis det er noen trøst så er det mange som strever! Du er ikke alene! Men det høres ut som du strever samtidig som du har status og at det blir ekstra tungt og slitsomt og ikke skulle avsløre hvordan du egentlig har det? Kanskje litt sånn som du har hatt det hjemme også? Med psykisk vold hjemme og en status og opprettholde for andre der ute i verden?

Kanskje det er noe du kan øve deg på - å si at du ikke har det så bra for tiden? Ofte så møter man mer forståelse enn man tror ved å si fra. Kanskje du også ikke vil føle deg så alene?

Jeg håper dette er noen innspill du kan ta med deg videre. Jeg legger også ved noen artikler til deg som kan være til hjelp for deg å lese.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme