Hopp til hovedinnholdet

Hva kjennetegner et gutterom?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hva er ett "gutterom"? Pappa kalte rommet mitt ett "gutterom". Rommet mitt ser nøytralt ut i mine øyne, men har ikke kommet ut til foreldre.

Besvart 08.11.2019 14:54
 

Svar
Hei

I mine øyne er det ikke noe som er et gutterom og noe annet som er et jenterom. Vi innreder etter vår stil, og det er det viktigste. Ofte er det lett å henge seg opp i slike kommentarer, men jeg syntes ikke det er noe du skal tenke på. Rommet ditt kan være akkurat slik du ønsker at det skal være. 

Når han kaller rommet ditt et "gutterom" kan det skyldes fargevalg, interiør eller annet. Uansett hva han legger i det syntes jeg ikke du skal tenke noe på det.

Jeg legger ved en artikkel du kan ta en titt på. Det kan du lese mer om hvordan du kan snakke med foreldre som ikke forstår deg. Slik jeg forstår spørsmålet ditt har du ikke kommet ut til foreldrene dine. Jeg syntes du skal forsøke å være ærlig - det tror jeg kan være godt for deg i lengen. 

Om du ikke vil snakke med foreldrene dine, er det fint å ha noen andre å dele tanker med. Det kan for eksempel være venner eller en voksen du stoler på. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

- Jeg er homofil, men tør ikke si det til noen

Gutt sitter og tenker (colourbox.com)

Jeg er homofil, men jeg er redd for å fortelle det til familie og venner. Hva skal jeg si, og hva hvis de ikke takler det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie