Hopp til hovedinnholdet

Soverommet mitt er vannskadet. Har jeg krav på prisavslag?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Har ganske nylig flyttet inn i egen leilighet som jeg leier. Og igår så jeg at det var noen merker på veggen og sa ifra til huseier. Og det var tydeligvis vannskader. Idag kom rørleggeren og måtte rive opp veggen på soverommet. Kan jeg kreve avslag på husleien?

Besvart 07.11.2019 15:30
 

Svar
Hei

Så lenge boligen lider av en verdireduserende mangel, har du krav på et prisavslag tilsvarende den verdireduksjonen mangelen utgjør.

Jeg legger til grunn at arbeidet som må gjøres på soverommet medfører at du ikke kan bruke soverommet så lenge arbeidet pågår. Du vil da ha krav på et prisavslag tilsvarende den verdireduksjonen det utgjør at du ikke kan bruke soverommet, for den perioden soverommet ikke kan brukes.

Det er veldig vanskelig å si hva størrelsen på prisavslaget skal være. Det kan være greit å ta utgangspunkt i størrelsen på soverommet sammenlignet med den totale størrelsen på boligen. Samtidig bør du være klar over at domstolene er nokså tilbakeholdne når de fastsetter prisavslag. Det er sjelden at man får et prisavslag på over 20 %, men det avhenger av mangelens art og omfang i hver konkrete sak.

Hilsen Leieboerforeningen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Husk innboforsikring når du leier

Gutt støvsuger hybelen sin (colourbox.com)

Dersom du leier boligen du bor i, er det utleier som må sørge for at selve bygningen er forsikret. Det du må gjøre er å forsikre tingene dine gjennom en innboforsikring.

Les mer

Dette må du vite om leiekontrakten din

Nøkler i døra (colourbox.com)

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når som helst? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig.

Les mer

Hvordan tar du opp ting med utleier?

En vask som lekker. (foto: ung.no)

Hva gjør du når møblene er ødelagte eller toalettet er tett i boligen du leier? Her får du tips om hvordan du kan ta opp ting med utleier.

Les mer

Dine rettigheter som leietaker

Gutt sitter i sofaen og spiller gitar (www.colourbox.com)

Visste du at du har rett til å nekte utleier adgang til hybelen eller leiligheten din? Sjekk oversikten for noen av de viktigste rettighetene du har som leietaker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bolig / flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bolig / flytte hjemmefra