Hopp til hovedinnholdet

Usikker på hvilken sport jeg bør drive med, har dere noen tips?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en gutt som går på innebandy. I det siste har jeg vært usikker på om jeg vil fortsetter eller starte på en annen idrett. Jeg har litt lyst til å starte på fotball eller drive friidrett og løping men jeg føler ikke at det finnes en idrett for meg og jeg har veldig lyst til å drive med sport

Besvart 06.11.2019 17:58
 

Svar
Hei!

Det er ikke alltid så lett å vite hvilken sport man skal drive med, og det er ikke alltid at den sporten man driver med er like gøy alltid. 

Jeg synes det er bra at du vil drive med sport og anbefaler deg at du gjør det! Her kommer noen gode tips til hvordan du kan bestemmer deg for hvilken sport du skal drive med: 

1. Husk at det ikke alltid er like kjekt å drive med sport. Kanskje du kan gi det en siste sjanse ved å for eksempel holde på frem til jul eller lignende. 

2. Sett opp en liste med det du liker ved sporten og det du ikke liker. Kanskje kan det gjøre det lettere å velge om du skal fortsette. 

3. Snakk med treneren om tankene dine. Kanskje kan du få noen råd og tips som motiverer til å fortsette, eller kanskje treneren har noen tips til hvilken sport du kan drive med videre. Du kan også få gode råd fra foreldrene dine eller venner. 

4. Du kan også prøve ulike sporter samtidig for å sjekke om det er andre idretter du heller vil drive med. Fotball er en kjekk idrett som jeg nok tror du kommer til å like og trives med. Friidrett er også utrolig gøy, men blir på en litt annen måte da man ikke nødvendigvis spiller på lag med andre, men trener mer selvstendig i mange grener. 

Lykke til med valget! 

 

Hilsen fysioterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tren og ha det gøy!

Jente jogger (colourbox.com)

Her finner du råd for hvordan du kan finne glede ved bevegelse og aktivitet, enten du er vant til å trene eller ikke.

Les mer

Slik får du motivasjon til å trene

Knyter skolissene (colourbox.com)

Har du lyst til å trene, men mangler motivasjonen til å komme i gang? Ta en kikk på denne artikkelen og se hvordan du kan få motivasjon.

Les mer

Satse på en idrett

Knyter fotballskoa (colourbox.com)

Hvis man skal satse på en idrett så må man være villig til å prioritere den, og det er viktig å være forberedt på at man ikke kan være med på alt som skjer ellers. Man må ha motivasjon og vilje til å legge inn den ekstra treningsinnsatsen.

Les mer

Lagsport

Fotballjenter som feirer seiere (foto: colourbox.com)

Svært mange trives med å drive med lagsport fordi det både er motiverende og gøy å trene sammen med andre. Det finnes mange ulike typer lagsport, så finn noe du liker!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Hobby
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om hobby