Hopp til hovedinnholdet

Får ikke ha lov å ha kjæresten på overnatting

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg og typen har snary vært sammen i 3 mnd. Mamma og pappa er blitt glade i han og alt d der. Mamma sa at hun hadde snakket med pappa og sa at vi ikke får lovt å ha overnatting før vi har vært sammen et år... jeg blir 16 om 4 dager og han er 1’år eldre enn meg. Typen og jeg er sammens hele tiden og jeg skjønner ikke hva poenget med å vente et helt år? Vi kan jo gjøre akkurat de samme tingene som om vi skulle ha vært i lag på dagen. Hvorfor tror du/dere mamma og pappa har bestemt det slik? Har dere noen argumenter mot akkurat dette?

Besvart 06.11.2019 21:00
 

Svar
Hei

Det er kjempebra at dine foreldre og kjæresten din har så god kontakt. Jeg tror det kan være flere grunner til at dine foreldre ønsker at dere venter med overnatting hos hverandre.

At de har sagt ett år tenker jeg kan endre seg, ettersom de blir enda bedre kjent med kjæresten din. De må bare bli trygge nok på at dere holder sammen og at forholdet er stabilt.

Pluss at de kanskje er usikre på endel andre ting, som om dere har ordnet med prevensjon og om de tenker at en overnatting legger forholdene for mye til rette for at dere kan ha sex.

Men det er jo helt rett at dere kan gjøre akkurat de samme tingene når dere er i lag på dagen. 

Jeg synes du skal ta en prat med mamma og pappa om disse tingene. Et godt argument som du kan bruke er at dine foreldre kan stole på at dere bruker prevensjon og at dere er to ansvarsbevisste oppegående ungdommer som bare vil det beste for hverandre.

Spør gjerne hva mamma og pappa er redde for og bruk argumentet ditt om at dere kan gjøre akkurat det samme når dere er i lag på dagen som ved en overnatting.

Ønsker dere masse lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie