Hopp til hovedinnholdet

Jeg har lyst å kontakte politiet fordi jeg opplever vold hjemme.

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hadde en diskusjon med pappa. Jeg gikk og svarte han tydeligvis frekt. Han ble sur og dyttet meg to ganger så jeg dyttet han tilbake, da ble han enda surere og begynte å kvele meg. Det er ikke første gangen han har vært voldelig og han har også slått, sparket, slengt meg i bakken osv. Jeg har lyst til å ta kontakt med politiet, men jeg vil ikke at resten av familien skal hate meg.. Hva skal jeg gjøre?

Besvart 08.11.2019 12:24
 

Svar
Hei!

Det du opplever hjemme er ikke greit. Det er vold og dette er ikke lov i Norge. Derfor er det veldig viktig at du kontakter politiet eller barnevernet. 

Telefonnummeret til politiet er: 02800

Telefonnummeret til barnevernet (alarmtelefonen for barn og unge) er:

 116 111

Du har rett på å få hjelp og støtte når du opplever vold hjemme. 

Jeg forstår samtidig at du er redd for at resten av familien skal hate deg hvis du våger å si i fra. Dette er det faktisk mange barn og unge som tenker på og derfor ikke sier i fra. 

Kan du forsøke å tenke at når du sier i fra så hjelper du deg selv, men kanskje også andre i familien din som ikke våger å si i fra. Stå opp for deg selv og vis at nok er nok. Du skal ikke oppleve vold og trusler. 

Noen ganger kan det være godt å ha noen med seg når du skal si i fra. Det kan være en lærer, en helsesykepleier eller en annen voksen du stoler på. 

Våg å tro på at du får det bedre og at det nytter å si i fra. Da viser du at dette ikke er greit og at du ønsker å ha det godt i livet ditt! 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Jente ringer (foto: 116111.no)

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern