Hopp til hovedinnholdet

Kommer vi barnevernsystemet når vi får egne barn?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei jeg er forlovet og skal gifte med neste år. Han jeg skal gifte meg med har et barn fra før av, på 5 år. De har vært innom barnevernet siden barnet ble født, pga bekymringsmelding ble sendt ang barnets mor. Hun har en del problemer. Ekstreme spiseforstyrrelser, som barnet også sliter veldig mye med, og emosjonelle problemer. Vi har vært innom ABUP osv, men de tok mor sin side. Barnevernet har gjort mye for at vi skal få hovedomsorgen, men siden vi ikke har krav på fri rettshjelp (akuratt noen 1000lapper i året over), men vi ikke har råd til advokat (BV sa vi måtte ta mor til retten) så ble alt på pause. De holder på med enda en undersøkelse av mor, kommer også stadig flere bekymringsmeldinger. Mitt spørsmål, siden BV sier jeg er en del av husholdningen (har ikke noe imot det selvfølgelig. vil det beste for barnet), og jeg er med på alle møter, kommer de til å dra meg og gubben inn i BV systemet dagen vi får egne barn? Vi er begge livredde for at det skal skje. Hva tenker dere?

Besvart 07.11.2019 15:07
 

Svar
Hei

Det er ingen regler som sier at det vil bli sak på deres barn, selv om din forlovede har et barn fra et tidligere forhold som får hjelp av barnevernstjenesten. Dersom du og forloveden din har evne til å gi en god oppvekst med god omsorg til barna dere får, er det ingen grunn til å være bekymret.

Barneverntjenestens oppgave er å gi hjelp og støtte til barn og foreldre som trenger det. Det er først når barneverntjenesten blir bekymret for situasjonen når dere to får barn, at det blir opprette sak. Barneverntjenesten vil oftest gi hjelp i form og råd, veiledning og oppfølging. De fleste foreldre ønsker alt godt for sine barn, men kan noen ganger oppleve at dersom barnet skal få en god oppvekst, er det behov for litt hjelp og støtte.

Det er ikke greit å være livredde for dette, kanskje du og forloveden din kan snakke med noen om dette, f.eks. helsestasjonen eller et familievernkontor. Det går også an å snakke med barneverntjenesten om dette. 

Med vennlig hilsen barnevernjuristen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er barnevernet?

colourbox.com

Barnevernet skal gi barn, unge og familier hjelp og støtte når det er vanskelig hjemme. Det er foreldrene som har ansvar for å gi sine barn omsorg. Men hvis de ikke får det helt til, skal barnevernet hjelpe til slik at barn og unge får omsorg, trygghet og utviklingsmuligheter.

Du kan ringe alarmtelefonen, tlf: 116111 eller kontakte barnevernvakta om du trenger hjelp nå.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern