Hopp til hovedinnholdet

Jeg ble tatt i å røyke hasj av foreldrene mine

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Jeg ble tatt i å røyke hasj av foreldrene mine. De får det til å virke som om jeg har blitt en narkoman, men jeg tar det ca hver helg, og jeg er langt ifra avhengig. Føler ikke at det har gitt meg noen problemer fysisk eller psykisk. De ble veldig skuffet og det sårer meg jævlig. Er deprimert fra før av så vet ikke hva jeg skal gjøre fordi det føles ut som om verden faller sammen. Ikke pga hasjen, men det faktumet at jeg såra og skuffa dem. Syns egentlig at hasjen gjør at jeg sover bedre for jeg har hatt problemer med søvnen i lang tid. Hva skal jeg gjøre eller si for at de skal skjønne at jeg ikke får problemer med det, eller at jeg ikke skal ta det igjen?

Besvart 12.11.2019 15:53
 

Svar
Hei

Det ser ut for oss som at dere er skuffet og såret over hverandre. Det er ikke veldig merkelig at foreldrene dine er bekymret. De er glade i deg og redd for hva som skal skje. Det er ikke sikkert de har så mye greie på rusmidler og derfor reagerer de som de gjør. Vi skjønner at dette er vanskelig for deg. Men det er helt normalt. Foreldres jobb er på en måte å reagere når de er bekymret. Men det er ingen grunn til at de trenger å overreagere, særlig med tanke på at du har planer om å ikke bruke det mer. Da kommer vi til ditt spørsmål, nemlig: 

"Hva skal jeg gjøre eller si for at de skal skjønne at jeg ikke får problemer med det, eller at jeg ikke skal ta det igjen?"

Det er et ganske enkelt svar på dette. Du kan si at "jeg har ikke tenkt å bruke det/ta det igjen, hva tenker dere om det? Er det noe jeg kan gjøre for at dere skal stole på meg?" 

Når dine foreldre ser at det går bra med deg og at din bruk av cannabis ikke har hatt noen negative virkninger på skole og andre aktiviteter, kommer de nok til å ros seg ned. Inntil da er det kanskje like greit å ikke diskutere det så mye med dem. 

Hvis du vil ha råd og veiledning kan du snakke med RUStelefonen - vi er vant til denne typen utfordringer og kan gi deg oppmuntring og innspill. 

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om rus? Spør RUStelefonen!

Rustelefonen

Hva er khat? Hva er bivirkningene av amfetamin? Hvor full blir jeg av en sekspakning øl? Blir man kåt av Ecstasy? RUStelefonen gir deg faktabaserte, ikke-moraliserende svar og du er anonym.

Les mer

Cannabis – hva er hasj og marihuana?

Cannabis (bildet er hentet fra www.colourbox.com).

Cannabis er det mest brukte illegale stoffet i Norge. Cannabis er samlebetegnelse på hasj, marihuana og cannabisolje. Les om hva som er forskjellen, og om stoffene THC og CBD som finnes i cannabis.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse