Hopp til hovedinnholdet

Psykisk og fysisk mishandling

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg sender melding fordi jeg trives ikke hjemme det er helt fryktelig her, jeg blir slått, truet og får ikke lov til å gjøre noe som helst. Jeg bor med moren min og jeg hater hun og er redd hun nesten hele tiden. Jeg har vondt i hode hele tiden også vet jeg ikke hva jeg skal gjøre. Jeg vil ikke leve mer fordi det er kipt men vil ikke dø heller. Jeg har truet med å ringe barnevernet flere ganger men tør ikke å gjøre det fordi hun sier at hun dreper meg hvis jeg gjør det. Faren min bor ikke i Norge og han bryr seg egentlig ikke om at hun slår og truer meg. Jeg tror moren min sliter med depresjon (jeg har funnet medisin imot det hjemme) og andre ting men jeg vet egentlig ikke. Jeg vil egentlig bare flytte ut hjemme fra fordi jeg ikke tørr å bo her lenger. Jeg har ikke tatt kontakt med helsesøster eller noen andre fordi jeg ikke tørr å snakke om dette med noen andre, vennene mine vet hun er streng men de vet ingenting. Hva gjør jeg? Jeg sliter sikkelig.

Besvart 09.11.2019 15:59
 

Svar
Hei jente på 15 år.

Ut i fra det du beskriver så har du det veldig vanskelig hjemme. Det du blir utsatt for kan føre til konsentrasjonsproblemer, angst og depresjon. Du blir utsatt for både psykisk og fysisk mishandling og spør hva du skal gjøre. For at det skal bli endring hjemme hos deg er du nødt til å fortelle det til noen voksne. Mange ungdommer snakker først med helsesøster som melder videre til barneverntjenesten. Barneverntjenesten vil da ta kontakt med deg for en samtale. De vil også følge opp slik at du ikke blir utsatt for noe fra din mor. Barneverntjenesten kan sette i verk tiltak, samtaler med deg og din mor for å endre på det som er vanskelig hjemme hos deg. Hvis dette ikke fører fram kan barneverntjenesten i svært alvorlige tilfeller flytte barn ut av hjemmet.

Jeg håper du får hjelp slik at både du og din mor kan få et bedre forhold og dere kan bo sammen uten at du blir utsatt for mishandling.

Du kan ringe Alarmtelefonen for barn og unge for å snakke og få råd. Alarmtelefonen kan sende en melding til barneverntjenesten hvis du ønsker det.  


Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Du kan ringe oss på telefonnummer 116 111. Erfarne vakter tar telefonen hver dag mellom 15:00 og 08:00. I helgene er linjene våre åpne hele tiden. Du velger selv om du vil være anonym.

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Jente ringer (foto: 116111.no)

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Hva skjer hvis du kontakter barnevernet?

Gutt ringer (colourbox.com)

Ikke vær redd for å ta kontakt med den lokale barneverntjenesten. De er der for å hjelpe deg! Fagpersonene der kan gi deg mange gode råd om hva du kan gjøre videre.

Les mer

Er det oppdragelse eller vold?

Bekymra jente tar seg til skulderen (colourbox.com)

Foreldre skal oppdra barn, men har ikke lov til å utsette dem for vold. Det kan være vanskelig å vite hvor grensa går mellom hva foreldre har lov til og ikke. Når blir oppdragelse vold?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme