Hopp til hovedinnholdet

Kommer de til å trekke seg unna meg når de får vite om fortiden min?

Jente 15 år
 

Spørsmål
Hei! Jeg har byttet skole i slutten av 8ende (no går jeg i 9ende). På dinna skolen jeg gikk før var jeg skikkelig taper, var mye alene og sann, hadde det veldig dårlig... På dinna nye skolen har jeg mange venner, og er ganske populær. No har mine "nye" venner fått vite om det, og jeg vet ikke helt hvordan æ skal reagere på det, og hva jeg skal si... Kommer de til å trekke seg unna meg? Hvordan skal jeg oppføre meg? Hvordan skal æ reagere på det? Hva skal æ si? Takk for hjelp!
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Så godt å høre at du har det mye bedre nå.  Om de nye vennene dine nå har fått vite om hvordan det var- og hvordan du hadde det på den forrige skolen, så tenker jeg at du ikke skal være bekymret for det.  Du har fått en ny rolle på den nye skolen, og det er jo det som er DEG NÅ.  Fortsett å være deg selv akkurat slik du har vært, og hvis noen skulle si noe om det som var før, så kan du enkelt og greit si at du har det mye bedre nå og trives bedre med de du er med nå. 

Alle har en historie, og den rømmer man ikke fra, men bygger på den, og det du har gjort er å bygge et bra bygg, og det er det som er det viktige nå.

Det som er lurt å gjøre, er kanskje å prate minst mulig om det som har vært på skolen du gikk før, og i alle fall la være å prate stygt om noen andre der. 

Ha det godt videre.  Jeg tror også på at du vil greie å fortsette å holde deg på den "bra siden" videre.


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag


Quiz: Hva vet du om stipend og lån på videregående?

Hvor mange måneder i året kan du få støtte for når du er lærling?