Hopp til hovedinnholdet

jente 12, er redd faren vår, han har truet oss. Hvor kan vi bo?

 

Spørsmål
jeg er en jente på 12 år jeg er lei av mamman og pappan min jeg har ingen og bo hoss jeg vil gjerne få plass i barnehjemmet og søsteren min som er 4 år er og så gansge sliten så det er meg og henne va kan jeg gjøre får og få ny familie med søsteren min jeg er gansge redd farn min er en som viser kniv og tuer meg og lille søsteren min er gansge redd han sier vis jeg gjør noe galt skal han drepe meg . i dag er jeg ganske redd . idag er 9 september jeg vi gå hjemme fra nå kan dere sende svar om vor jeg skal bo
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Kjære jente på 12 år!
Jeg er bekymret for deg og søsteren din og vil forsøke å hjelpe deg videre her. Jeg forstår at din situasjon føles alvorlig for deg og din søster og at dere trenger å bo et annet sted hvor dere kan føle dere trygge.

Barnevernet er de som skal hjelpe dere å finne en ny løsning. Jeg kan ikke ringe barnevernet for deg fordi jeg vet ikke hva du heter og hvor du bor. Du kunne også ringe til Hjelpetelefonen for barn og Unge på telefon 80033321 og snakke om hva du skal gjøre. De heter Røde Kors og snakker med deg på telefonen om det som er vanskelig og kan hjelpe deg til å få hjelp. Du trenger ikke si hva du heter. Men om du vil at noen skal hjelpe deg til barnevernet, sier du hvem du er. Husk å fortelle dem hvor redd du er og at du trenger hjelp NÅ. Du kan selv prøve å finne nummeret til Barnevernsvakta på det stedet der du bor (ring 1881 og spør etter nummeret der) eller be en voksen du stoler på om å ringe dit å fortelle det for deg. Noen på skolen din som du kan snakke med? En sosiallærer eller noen andre? Du er en liten jente på 12 år, men du er sterk som kan tenke både på deg selv og lillesøsteren din. Lykke til, lille venn!

Vennlig hilsen
Ung.no
Familiepsykologen
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra


Quiz: Hva vet du om ekteskap?

Når trådte ekteskapsloven i kraft i Norge?