Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler jeg sliter litt med å komme meg ut å møte venner. Jeg har mange venner jeg chatter med, har en kjæreste og folk sier at jeg er snill, sympatisk og beundrer meg for at jeg er så åpen om min homofile legning. Hva skal jeg gjøre? 

Gutt 15 år
 

Spørsmål
Jeg er en gutt på 15, Jeg føler jeg sliter litt, ikke mye, jeg sleit mer før, men ting har kommet til et mer rolig nivå. Det som er mitt problem er at jeg har venner, jeg chatter m venner og alt d der, men fritiden min går så lite med å møte venner fysisk. D er noen jeg møter sånn en gang i uken eller no, det er nesten samme person(er) hele tiden. jeg skulle ønske at jeg kunne være m flere og. Det kan fort ende opp m at jeg sitter litt for mye på rommet mitt, jeg holder meg i god form assa, men jeg sitter der uten venner. vel jeg har en kjærste, han er så snill og sånn, og jeg er utrolig glad i han, men vi møtes ikke så ofte fordi d er litt avstand mellom oss. Jeg får allti høre at jeg er hyggelig og har sympati mot andre, jeg har til og med fått hørt at folk beundrer meg fordi jeg er meg selv og sånnt, jeg er tross alt åpent homofil, d har jeg vært i 1mnd nå, jeg snakker mest m jenter da, gutter liker meg ikke noe særlig pga min ''feminime'' væremåte, men ja, noe spessielt slemme er de ikke. hva kan jeg egentlig gjøre for å møte de litt oftere? hva skal jeg si og jeg vet ikke engang om jeg tør å spørre om ting. jeg vet at d er meg som må ta d første steget liksom, men...
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!
 
Du høres ut som er refelektert og flott gutt! Mange ganger kan vårt sikre ytre være et skalkeskjul for at vi også er litt usikre inne i oss. Det er kanskje ikke så mange kan tenke seg det om deg, som har mange venner å chatte med, en kjæreste du er glad i og flere mennesker som setter stor pris på deg fordi du er deg selv.
 
Du har vel egentlig funnet løsningen på hva du må gjøre for å være mer sammen med vennene dine, fysisk, nemlig ta initiativ. Bruk tid og energi på de vennene dine som gir deg glede, kan le og ha det moro sammen med og er glad i deg for den du er. Send en sms eller ring den eller de du har lyst til å finne på noe sammen med, gå på kino, trene sammen med eller inviter de hjem til deg på film-kveld. Send de voksne hjemme hos deg ut for noen timer så du har huset for deg selv og vennene dine, dette er alltid hyggelig.    
 
Lykke til videre og ha en fortsatt fin sommer:-)
 
 
Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap


Quiz: Hva vet du om minoriteter?

Får alle asylsøkere bli i Norge?