Hopp til hovedinnholdet

kan barnevernet bare flytt en jente til en annen kant av landet selv om ting fungerer der hun bor?

 

Spørsmål
Hei.

Jeg kjenner en jente på 15 år som sliter veldig med barnevernet. På veldig kort tid har hun mistet faren sin og flere andre familiemedlemmer. og selvfølgelig er det en veldig vanskelig tid for henne. Moren kan ikke ta seg av henne. Siden dette skjedde har hun blitt flyttet rundy overalt. Hun har ikke fått noen venner, eller likt seg noe sted eller likt skolene. men nå har hun flyttet samme med tanta og onkelen sin og har det kjempe bra (så bra det går ann hvertfall). Hun har fått et par venner, liker byen, har familie i nærheten (hun har en søster i utlandet og en bror som har blitt plassert et sted i nord), og hun liker faktisk skolen!

Nå sier barnevernen at de vill flytte henne til noen fremmende langt vekk fra alt hun har blitt glad i. hun har fortalt dem at hun har det bra og tanta og onkelen er det ikke oe i veien med. kan de virkelig gjøre det? drite i hva barnet selv sier, og hva tanta og okelen mener?
Trodde de skulle gjøre det som var best for barnet, men å ta henne vekk fra de hun er glad i og stedet hun liker, virker ikke som en bra løsning. Det er sant, hun er en vanskelig tenåring, men det er vel bare å forvente. uansett kommer ikke det til å bli bedre hvis hun kommer til noen fremmende som ikke kjenner henne. barnevernen burde virkelig ta en liten titt til på denne saken, de kan vel ikke bare glemme meningene hennes? hvor mye betyr det egentlig hva hun sier, for avgjørelsen deres? Er det deres plikt å ta det i betrakting?

Hilsen forbanna og oppgitt medmenneske.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!
Det er vanskelig å svare nøyaktig nok på dette spøsmålet, da jeg ikke har nok informasjon om saken. Jeg vet ikke om barnevernet har omsorgen for jenta. Hvis barnevernet har omsorgen for henne så er det deres plikt å finne et egnet bosted for henne. Dette hjemmet må være godkjent. Jeg vet ikke om tanten og onkelen har vært vurdert for godkjenning eller ikke. Ønsker de dette kan de ta kontakt med barnevernet og søke on dette. Jenta har krav på bli hørt på sine ønsker. Hvis det er snakk om at mor frivillig har gitt fra seg omsorgen har jenta og tanta og onkelen rett på enda mer medbestemmelse. Det er da med andre ord deres plikt å høre på din venninne og tanta og onkel, men det er til syvende sist er det barnevernet som bestemmer.

Vennlig hilsen
Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern


Quiz: Hva vet du om forskning?

Hva er stamcelleforskning?