Hopp til hovedinnholdet

Mamma sier jeg får flytte hjemmefra om jeg oppfører meg pent når jeg er 16 år

Jente 14 år
 

Spørsmål
Heisann! Mamma sier jeg får flytte hjemmefra om jeg oppfører meg pent når jeg er 16 år. Og det gjør jeg, fordi jeg er ei jordnær jente som aldri har funnet på tull på verken skole eller fritid. Et såkalt "englebarn". Så da får jeg flytte hjemmefra om rundt 1 og et halvt år til! Og det jeg lurer på, er om det er vanskelig for en 16 årig jente å klare seg selv? Og om det er vanskelig å få lån til dette? og hvilket lån må man ta? Hvor mye får man på lånet da? Varer lånet bare imens man går på skole? Jeg skal bli lærer,og kommer til å gå pås skole til jeg er 23. Så da får jeg lånet ganske lenge da eller? Og har dere litt informasjon om det? :) Takk på forskudd
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg vet ikke hvorfor det er så viktig for deg å flytte hjemmefra så fort du er 16 år?

Skal du flytte hjemmefra, er det vel fordi du er voksen nok til å klare deg selv, og da innebærer dette å vite hvordan du skal skaffe penger til husleie, mat, telefon, husholdningsartikler og lignende. Dine foreldre har økonomisk ansvar for deg til du er 18 å¨r, eller så lenge du går på videregående, så da blir det opp til dere å finne en måte dere løser dette på økonomisk.

Dersom du bor mer enn fire mil unna foreldrene dine, kan su søke om borteboerstipend fra Låneskassen. Sjekk ut www.lanekassen.no for mer informasjon. Her finner du også informasjon om studielån. Det er viktig å tenke på at lånet skal betales tilbake.

Hilsen ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem får støtte fra Lånekassen?

Jente ligger i parken og studerer (colourbox.com)

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for utdanningsstøtte i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

Les mer

Innlegg: "Dyrt å flytte ut"

Jente med flytteeske (colourbox.com)

En helt vanlig dag våknet jeg med en følelse i magen som sa at det er på tide at jeg flytter hjemmefra. Hvorfor jeg fikk denne følelsen er jeg ikke helt sikker på.

Innlegget er skrevet av Lotta

Les mer

Når kan du flytte hjemmefra?

Gutt stryker ei skjorte (colourbox.com)

Du har ingen RETT til å flytte hjemmefra før du har fylt 18 år, men hvis du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte er det ingen lov som hindrer deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra


Quiz: Hva vet du om adopsjon?

Hvor gammel må du være for å være med på adopsjonsavgjørelsen?