Hopp til hovedinnholdet

Hvordan få venner?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei Jeg har fått noen problemer igjen, med meg selv. I 9.klasse hadde jeg problemer med meg selv, på den måten at jeg ikke likte meg selv. Jeg mista alle minne sosiale evner, ble en fryktlig kjedelig person. Jeg klare ikke og holde på vennene mine som jeg mistet nesten alle. Jeg begynnte rett og slett og mislike seg selv. I slutten av 9.klasse fikk jeg faktsik en ny venn. Dette ga meg nok selvtilit og komme litt tilbake. 10.klasse gikk greit. Når jeg begynnte på v.g.s måtte jeg begynne et helt nytt sted, uten med noen jeg kjente. Nå merker jeg at jeg er tilbake på gammle trakter. Denne vennen som hjalp meg flytta til Molde. Jeg har ikke fått meg noen nye gode venner og sitter ofte alene i friminuttene og har vansklig og komme kontakt med andre mennesker. HVA SKAL JEG GJØRE??? Håper dere skjønner problemet mitt. Hilsen en fortvila gutt.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det med venner kan være litt vanskelig. For at de andre skal oppdage deg, må du kanskje være litt mer aktiv og ta litt kontakt med andre som du kunne tenke deg å være mer sammen med. Det høres ut som du har fått tilbake selvtilliten etter de nye vennen din, som dessverre måtte flytte til Molde. Du får prøve å tenke tilbake til tiden da du ble kjent med ham. Hva gjorde du da for å komme i kontakt? Hvordan var du overfor ham og hva tenkte du selv? Du kan jo også tenke på hvordan du oppførte deg mot andre i den perioden du opplevde at du mistet mange venner. Ha det litt i bakhodet også, men ikke glem at det kan være mange årsaker til at man mister venner. Det trenger ikke være noe du gjorde - mange bare glir fra hverandre etterhvert som man blir eldre og får forskjellige interesser og kommer i nye klasser/grupper.

 

Ellers er det jo lettest å finne venner blant de som har samme interesser som deg. Hvis du er glad i dyr, musikk eller en idrett er det kanskje andre med de(n) samme interessen(e) som du kan forsøke å komme i kontakt med. Noen ganger kan det være lurt å melde seg inn i et lag eller forening, og kanskje bli kjent med ny folk der.

Dessuten er det lurt å tenke godt om deg selv. Du har helt sikkert mange, mange positive sider. Fokusér på dem og ikke vær redd for å bruke disse for å komme i kontakt med andre. Det gjør godt for selvtilliten at man retter seg litt i ryggen slik at andre legger mer merke til deg.

Lykke til!

Hilsen ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap


Quiz: Hva vet du om mobbing?

Hva bør du gjøre om du ser eller vet om noen som blir mobbet?