Hopp til hovedinnholdet

hei ! jeg har ikke skilte foreldre, men krangler med dem hele tiden! jeg har altid huarrest og gruer meg hver dag etter skolen til å komme hjem til kjeft uasett!jeg lurte bare på om jeg kan bo hos en veninne en stund bare for å få litt pause fra dem . og etterpå jevnelig hver ellr aen hver helg ?

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei ! jeg har ikke skilte foreldre, men krangler med dem hele tiden! jeg har altid huarrest og gruer meg hver dag etter skolen til å komme hjem til kjeft uasett! de har ikke noge grunn heller føler de bare vil krangle med meg. pappa har sagt mange ganger at han skulle jeg ønske jeg ikke fantes eller at han hater meg og sier aldri unskyld etter på. mamma og sier ofte hun hater meg. å dette sjer nesten hver dag! jeg blir veldig veldig lei meg og har ikke lyst til å bo hjemme lenger. jeg lurte bare på om jeg kan bo hos en veninne en stund bare for å få litt pause fra dem . og etterpå jevnelig hver ellr aen hver helg ? er dette mulig hvis ikke foreldrene vil, de forstår ingenting og jeg sitter altid på rimme mitt for jeg har altid husarrest og begynner å bli veldig lei nå!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!


Beklager at du har ventet så lenge på svar fra oss!

 

Dett høres veldig vondt for deg. Dette høres ut som om det er på grensen av det du burde utsettes for. Det er ikke barn skyld at foreldre har konflikter. Det skal heller ikke gå utover barna. Det du beskriver er faktisk på grensen til barnemishandling.

 

Vil du flytte hjemmefra må du få lov til dette av foreldrene dine. Vil de ikke la deg dette er de enste som kan flytte deg er barnevernet.

 

Dine foreldre bør ta kontakt med familievernkontoret der dere bor for å få hjelp til å løsekonfliktene dem i mellom. Vil de ikke det kan du ta kontakt med noen for din egen del. Helsestasjonen for ungdom har lege og noen ganger psykolog og psykiatrisk sykepleier i tillegg. Det er også mulig for deg å ringe anonymt til flere hjelpetelefoner ; Røde kors hjelpetelefon: 800 33 321, Mentalhelses hjelpetelefon: 810 30 030 eller Kirkens SOS krisetelefon: 815 33 300. Fortsetter de bare med kranglingen  anbefaler jeg deg å ta kontakt med barnevernet. Enten der du bor eller på akutt telefonen 116 111.

 

Håper dette kan være til nytte for deg!

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme


Quiz: Hva vet du om sigaretter?

Hvor mange mennesker dør av røyking hvert år på verdensbasis?