Hopp til hovedinnholdet

Jeg har det ikke så veldig bra for tiden. Jeg føler alt er blitt vanskelig etter at min foreldre skilte seg. Jeg har begynt å kutte meg og har mistet matlysten og jeg trenger hjelp.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei :) Jeg visste ikke helt hvor jeg skulle plassere dette spørsmålet, men men :D Jeg har det ikke så veldig bra for tiden...:( Dere er faktisk de første jeg forteller dette til. Jeg skrev på denne siden for en god stund siden om at foreldrene mine skal skille seg... Jeg føler at ingen hører på det jeg mener og det jeg vil si... Jeg føler også at vennene mine ikke er "vennene mine" lenger, hvis dere skjønner? :S Det er liksom sånn... Når jeg er på skolen f.eks. så er det aldri noen som spør om hvordan jeg har det. Det samme hjemme! Jeg klarer å skjønne at det ikke er så lett for vennene mine å spørre meg fordi de vet jo sikkert ikke hva de skal si, men de trekker seg sånn unna føler jeg, og de holder meg på en måte utenfor "vennegjengen". Jeg er bare lei meg hele tiden og hjemme kan jeg ikke si noe! Da blir jeg bare fortalt at det er feil. Jeg blir aldri møtt med et smil, alltid med et spørsmål som f.eks. : "hvorfor er du så sur hele tiden?" er det rart jeg blir sur/irritert hele tiden når alt jeg blir møtt med er sure fjes og irriterte stemmer?! Jeg er så lei! Jeg orker ikke være hjemme lenger... Også går alt så sakte. Kan vi ikke bare flytte snart da?! Jeg vil jo ikke det, men akkurat nå hadde nesten det vært bedre!! Det er noe jeg må fortelle dere! Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal si det, men det er bra jeg skriver fordi det er enklere! Jeg har begynt å kutte meg selv og jeg ser ikke lenger meningen med livet mitt! Jeg er så dritt lei av å bli behandlet sånn som dette! Det virker som om alle prøver å få meg til å ikke ha det gøy! Jeg vet at dette helt sikkert er vanskelig for både mamma, pappa og storebror også, men da burde de kanskje tenke litt på hvordan jeg har det også? Jeg føler meg så slem når jeg snakker sånn om alle, men jeg trenger hjelp og jeg aner ikke hva jeg kan gjøre!! Jeg har sluttet å spise i tillegg... Har ikke spist på fire dager :S Jeg har ikke matlyst! Jeg orker ikke :( Hjelp! Håper dere svarer litt fort og at dere kan hjelpe meg ...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det at foreldre skiller seg er ofte mye vanskeligere for barna enn de voksne tror. Slik du beskriver det har alle det rundt deg fått det vanskelig og sliter med å ta vare på deg. En skilsmisse medfører ofte en sorg som er ulik for alle de som er berørt. Sorg er ofte en privat følelse som er vanskelig for andre å sette seg inn, særlig hvis de har mye sorg selv.

 

Det du beskriver er vanlige men alvorlige problemer. Både det å kutte seg og slutte å spise kan ha alvorlige følger for deg. det er viktig for deg å snakke med noen om hvordan du har de. Du kan gjerne skrive det ned først hvis det gjør det enklere for deg.

 

Mange synes det er godt å snakke med helsesøster eller sosiallærer. Helsestasjonen for ungdom har lege og noen ganger psykolog og psykiatrisk sykepleier i tillegg. Du kan også ta kontakt med fastlegen for en henvisning til psykolog. Det er også mulig for deg å ringe anonymt til flere hjelpetelefoner ; Røde kors hjelpetelefon: 800 33 321, Mentalhelses hjelpetelefon: 810 30 030 eller Kirkens SOS krisetelefon: 815 33 300.

 

Håper dette kan være nyttig for deg!

 

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme


Quiz: Hva vet du om menneskehandel?

Hvem er mest utsatt for menneskehandel i Norge?