Hopp til hovedinnholdet

Hvordan bli kjent med nye folk.

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hallo. Jeg er en gutt på 19 år som nettopp har flyttet fra Oslo til et lite tettsted i Oppland med familie. Jeg går ikke på skole, holder på med privatist-utdanning og har derfor ingen venner her. Vet heller ikke helt hvordan jeg skal få det. Har spurt om dette på andre sider, ofte engelsk-språkelige, og da får jeg ofte rådet om å bare gå opp til ukjente folk og spørre om de vil finne på noe. Dette funker kanskje i USA og andre land, men ikke i Norge. Derfor lurer jeg på om du har noen råd om hvordan jeg kan treffe og bli kjent med nye folk? Jeg vurderer nesten å stoppe med privatist utdanningen og begynne rett i 3 klasse på videregående neste skoleår bare for å få en omgangskrets, men da ville jeg vært 2 år eldre enn alle andre, og livet mitt ville blitt utsatt med et år ettersom jeg egentlig skal inn i militæret neste sommer. Takk!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Vi har laget et par artikler om dette, for du er ikke alene om å synes det er vanskelig å finne nye venner. Spesielt er det mange som føler det slik når de flytter til en ny plass. Kanskje er det da lurt å tenke at man starter med blanke ark, og at det betyr at de ikke vet noe om deg på forhånd, og at eventuelle rykter og gale oppfatninger av deg ikke finnes.

 

Å engasjere deg i idrett eller kultur f.eks. er en glimrende måte å bli kjent med nye på. Det er et alternativ til å begynne skolen der, som du tydeligvis ikke ønsker. Kanskje noen i kommunen kan hjelpe deg med en oversikt over tilbud som finnes i kommunen dersom du ikke finner noe som passer deg.

Hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap