Hopp til hovedinnholdet

Er i utlandet med mamma og vil tilbake til Norge

Gutt 15 år
 

Spørsmål

hei jeg lurer på, jeg er i utlandet med min mamma men jeg vill ikke bo her mer med henne har norskt pass osv men jeg lurer på hva kan jeg gjøre fpr og dre tilbake til norge

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Beklager at du har ventet lenge på svar!

 

Jeg har ikke så mye informasjon om din situasjon, så det er vanskelig å gi konkret informasjon om hvilke rettigheter du har og hvilke muligheter du har for å dra tilbake til Norge. Er det slik at du og din mor har flyttet til utlandet og nå vil du tilbake til Norge? Hva gjør du i utlandet -  går du på skole? Har du familie i Norge? Hvem tenker du å bo hos dersom du drar tilbake til Norge? Blir du holdt i utlandet mot din vilje?

 

Du skriver ikke hvor gammel du er. Dersom du er under 18 år så er det foreldrene dine som bestemmer hvor du skal bo. Dersom du vil dra tilbake til Norge, så må foreldrene dine samtykke til dette. Dersom du er over 18 år så bestemmer du selv om du vil dra tilbake til Norge, dersom du er norsk statsborger eller har bosettingstillatelse i Norge.

 

Mitt råd til deg er å ta kontakt med den nærmeste norske ambassaden. Dersom du forteller mer om din situasjon, vil ambassaden kunne informere deg om hvilke rettigheter du har og hvilken hjelp du eventuelt kan få. Jeg vet ikke hvilket land du oppholder deg i, men du kan ta kontakt med hvilken som helst norsk ambassade i utlandet via tlfnr + 47 23951300. De kobler deg videre til den ambassaden i landet du er i.

 

Du kan også ta kontakt med Alarmtelefonen for barn og unge, tlf + 47 95411755. Du kan her få råd til hva du kan gjøre i din situasjon.

 

Du må gjerne skrive tilbake til ung.no med mer informasjon om situasjonen din, så kan vi gi deg et mer konkret svar.

 

Lykke til!

 

Mvh,

ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan ambassaden hjelpe deg med i utlandet

pass og euro (colourbox.com)

Norge har utenriksstasjoner i de fleste land i verden, og en av deres hovedoppgaver er å bistå nordmenn som kommer i vanskelige situasjoner i utlandet. Her gir vi deg en oversikt over noe av den hjelpen du kan forvente å få fra utenriksstasjonene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise