Hopp til hovedinnholdet

Jeg er en jente på 13 år og som akkurat har opplevd at mine foreldre har skilt seg, dette går mye inn på meg jeg pleier å gråte i smug. Jeg føler meg så alene og at det er bare meg. hva skal jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei,jeg er en jente på 13 år og som akkurat har opplevd at mine foreldre har skilt seg, dette går mye inn på meg jeg pleier å gråte i smug. det er det verste som har skjedd, jeg bytter og er noen ganger hos mamma og noen ganger hos pappa og det går greit. det som er at jeg har det veldig vont og noen ganger vil jeg ikke spise. jeg har prøvd å snakke med mamma men hun sier siden du er i puberteten så er det son at man føler seg uttafør og hummøret skifter fort. men det vet jeg og jeg er trist hele tiden, jeg føler meg så alene og at det er bare meg. hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Beklager så veldig at du har ventet så lenge på svar fra oss!

 

Det at foreldre skille er veldig vanskelig for de aller fleste. det kan godt være at du også er plaget av pubertets plager men er skilsmisse er vond. Mange foreldre forstår ikke helt hvor vondt det er for barna at de skilles. Det er også vanskelig vanskelig for mange foreldre å innse at det å skilles går utover barna og vil ikke se det.

 

Selv om disse følelsene dine er normale kan det være godt å snakke med noen om hvordan du har det. Det kan også være god hjelp i å snakke med helsesøster, lærer eller sosiallærer. Helsestasjonen for ungdom kan også være et godt sted. Der har de lege, helsesøster, ofte har de også psykiatrisk sykepleier eller psykolog i tillegg. Du kan kanskje også få hjelp til å snakke med moren din slik at hun forstår deg bedre fra noen av disse. Det er også mulig for foreldrene dine og deg å ta kontakt med familievernkontoret der dere bor. Der er de eksperter på å hjelpe familie snakke sammen bedre og løse problemer.

 

Håper dette er til nytte for deg!

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Har du mer på hjertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern