Hopp til hovedinnholdet

Har ingen venner og er ensom. Hva skal jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei Jeg har ingen venner :'( vet ikke hva jeg skal gjøre, trenger råd så fort som mulig:-( Jeg er alltid alene, snaker aldrig med noen. Jeg er så ensom alene, hva skal jeg gjøre? -Jente 13

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei jente, 13 år!

Du skriver at du ikke har venner, og at du føler deg ensom. Du spør om hva du skal gjøre.

En umiddelbar tanke er å melde seg inn i en fritidsaktivitet. Her kan du møte andre som har like interesser som deg selv, og som du kanskje kan bli kjent med og være sammen med også ellers på fritiden. Det finnes ofte ulike klubber, fritidsklubber og lignende, hvor en kan melde seg inn. Ikke alle koster noe. Sjekk gjerne på nettet, eller se på oppslagstavler på butikker og lignende i nærmiljøet.

Et annet tips er å ta kontakt med noen du tenker du har lyst til å bli kjent med, spørre om de har lyst til å finne på noe sammen med deg. Felles for begge tipsene er at du må tørre å ta kontakt.

 

Ellers starter jo skolen opp igjen snart, og ofte har skolene sosiale aktiviteter til å begynne med, hvor en kan "hoppe på", og prøve å bli kjent med folk. Håper dette er tips du kan benytte deg av, og som kan hjelpe deg til å føle deg mindre ensom.

 

Lykke til!

Med vennlig hilsen

Alarmtelefonen for barn og unge, tlf. 116 111

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap