Hopp til hovedinnholdet

Hvordan bli populær og hva kan jeg snakke om som er morsomt?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Føler meg veldig utenfor og har lyst til å bli populær på skolen. Hvordan blir jeg det? Jeg synes at jeg virker ganske kjedelig og har ingenting interessant å snakke om med folk. Hva kan jeg snakke om som da kanskje er morsomt å høre på? Føler meg veldig utenfor gjengen hvor alle kjenner hverandre, og er litt sjenert. Har ingen ide om hvordan jeg kan bli bedre kjent med de.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

Det å være populær handler om å være godt likt av mange, og det blir du ved å ha kontakt med mange, snakke med mange og viktigst av alt: Være hyggelig og ha respekt for alle. Si hei og smil når du ser de i klassen din. Gå bort til dem om noen sitter alene, eller om det er noen du ikke har snakket med på en stund. Du trenger ikke si noe mer viktig enn å spørre hva som skjer, hvordan de har det eller lignende. Det handler bare om å vise at du bryr deg og at du ønsker å prate med de! Husk at det ikke bare er ditt ansvar å finne noe å prate om, men også de du snakker med. Hvis du stiller dem spørsmål, så kommer de til å stille deg spørsmål tilbake og snakke med deg. Dere kan snakke om hva dere har gjort i det siste, ting som har skjedd i det siste, andre ting du bryr deg om eller har hørt. Det kan være hva som helst!

 

Når det gjelder det å finne noe morsomt å prate om, så er det ikke noe jeg kan gi deg råd om. Når man PRØVER å være morsom, så går det sjelden bra. Men hvis det har skjedd noe morsomt med deg i det siste, eller med noen andre som du har hørt om, så fortell historien! Alle elsker morsomme historier, og det er enda bedre når det er noe som faktisk har skjedd. - Og alle elsker de som har historier å fortelle!

 

Ellers vil jeg bare råde deg om å være deg selv! Ikke prøv å være noen andre bare for å bli likt, og ikke prøv å gjøre ting bare fordi du tror andre vil like deg. Så lenge du viser deg selv som du er og er åpen og utadvendt mot alle, så kommer du til å bli likt! Men du blir ikke populær av å stå i utkanten av gjengen og høre på hva de sier. Ta initiativ, ta kontakt! Spør om å få være med på ting, og inviter andre når du skal på noe!

 

Mvh

Ungdomsredaksjonen, ung.no


 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva skal vi snakke om?

Usikker jente (colourbox.com)

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ung.no gir deg tips til hva du kan snakke om med en du liker!

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag