Hopp til hovedinnholdet

Gode råd om å bli mer sosial?  

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg føler meg veldig "sosialt tilbakestående", hvis det er en måte å si det på. Det vil si at jeg ikke føler meg veldig flink i det sosiale. Når jeg snakker med andre blir jeg veldig tilbaketrukket, begynner å stå fast når jeg snakker, og føler meg ikke komfortabel over å se noen annen i øynene og snakke. Det er bare noen av problemene jeg møter, så jeg lurer på om du har noen gode råd. Håper svar litt pronto.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

Jeg tror du trenger å slippe deg litt mer løs og åpne deg mer for andre. Det tror jeg er lurt å starte med med de nærmeste vennene dine. Prøv å bli litt mer fortrolig med dem, fortell dem mer om deg selv og finn på morsomme ting sammen med dem. Kanskje blir det også lettere for deg om du er sammen med litt færre venner på en gang for å venne deg til det, før du begynner å henge sammen med store grupper?

 

Mange føler seg ukomfortable i store grupper nettopp fordi de er sjenert eller ikke føler at de har så mye å komme med. Det er bare en hindring man må forbi. Det er ikke så mange løsninger på det å være sjenert annet enn å presse seg til å prate med folk og delta mer i samtalene. De som er rundt deg er nok veldig interessert i å høre hva du har å si, og selv om det er mange andre som vil prate må du bare ta ordet! Begynn med å bare komme med et par kommentarer inni mellom, når du virkelig har noe å si, og bli mer komfortabel med det å snakke i en gruppe.

 

For noen hjelper det også det å finne på noe aktivt sammen med flere venner i stedet for bare å prate sammen. Jeg tror nok du vil synes det er litt lettere når du først blir kjent med folk, og det blir man lettere når man gjør noe aktivt og morsomt sammen.


Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet