Hopp til hovedinnholdet

Hvordan får jeg meg nye venner på videregående?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Visste ikke helt hvor jeg skulle plassere denne, så det ble her :P Jeg begynner på videregående til høsten, og det er bare to jeg kjenner som har søkt på samme linje som meg, og ingen av dem har jeg noen særlig kontakt med (og vil ikke ha det heller). Og jeg er veldig bekymret for om jeg kommer til å få noen venner i ny klasse! For jeg er ikke særlig god til å få meg nye venner, helt uten "hjelp" :P For når jeg er med andre jeg er venn med, og bare noen jeg ikke kjenner, samtidig, er jeg kjempeutadvent (kanskje litt for mye :P Men når jeg er alene med én eller flere jeg ikke kjenner, klarer jeg ikke å åpne meg. Så er redd for at jeg skal bli helt alene og venneløs på videregående X) Hva skal jeg gjøre???? Jeg tenker litt sånn i hodet mitt at hvis noen ikke gir sånn klart signal om at de liker meg, så liker de meg ikke, og at de synes det er plagsomt at jeg er med dem! Jeg klarer ikke å slutte å tenke sånn! Tenker til og med (av og til) at det er sånn bestevennene mine tenker om meg, selv om de ikke gjør det X( Så kan du gi meg noen tips om hva jeg skal gjøre/ikke gjøre for å få nye venner? Og jeg forhåndsdømmer folk litt, så folk som virker som fjortisser prøver jeg å unngå så godt jeg klarer. Hjeelp! Takker masse for svar! :D

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

Når du begynner på videregående så kommer det til å være mange som ikke kjenner noen og som er i samme situasjon som deg. Og alle er jo interessert i å bli kjent med nye og få seg venner! Jeg synes ikke du skal bekymre deg for det. Det å begynne på en ny skole er en helt annen situasjon enn den du er vant til. Når alle er ute etter å få seg venner og er tvunget til å bli kjent med nye, så går det mye lettere enn det gjør til vanlig. Bare vær flink til å hilse på alle og vis at du også er interessert i å bli kjent. Prøv å ikke forhåndsdømme, mange viser seg å være veldig annerledes enn det de gir uttrykk for i starten. Dette kommer nok til å gå bra, og det kommer til å gå av seg selv.


Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap