Hopp til hovedinnholdet

Jeg mistenker at ikke vennene mine liker meg lengre. Hva skal jeg gjøre?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Har en stygg mistanke om at noen av vennene mine ikke liker meg lenger. De ringer aldri og det er alltid jeg som må ta kontakt om vi skal finne på noe. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det er ikke noen hyggelig følelse når du mistenker at venner ikke liker deg lenger, og at du føler at det alltid er du som må ta kontakt. Det at de ikke ringer og det alltid er du som må ta kontakt behøver ikke nødvendigvis bety at de ikke liker deg lengre. Det kan for eksempel hende at de rett og slett er blitt så vant til at du tar initiativet at de tenker at de ikke trenger å gjøre det.

 

En god idé kan være å ta en prat med dem om det. Si at du gjerne kunne tenke deg at de også tok initiativ til å finne på ting, for du synes det er dumt at det alltid er du som må gjøre det. Så kan du vente litt og se om ting blir bedre. Hvis det ikke blir det, så må du nok spørre dem om det er noe galt, eller om det er noen grunn til at de ikke spør om å finne på ting med deg. Fortell hvordan du opplever det, at det føles som de ikke liker deg så godt lengre, og spør om dette stemmer. Hvis dere prater om det og får frem eventuelle problemer, er det lettere å gjøre  noe med det. 

 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap