Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan man snakke med folk, starte en samtale? Hva er gøy å gjøre?

Jente 19 år
 

Spørsmål

hei jeg lurer på hvordan kan snakke med folk, starte en samtale og vil gjerne vite alt som er gøy å gjøre

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Synes du det er vanskelig å snakke med folk og å holde en samtale, er et godt tips å snakke om ting du har peiling på. Slik har du noe å bidra med, og det er lettere å komme på ting å si om emnet. Du kan også spøre om noe personlig, eller om noe som nylig har skjedd. Jeg legger ved en artikkel om hva man kan prate om, kanskje finner du noen flere tips her. Det kan også være lurt å snakke med bare én person om gangen i starten om du synes det er vanskelig å føre samtaler med mange på en gang. Ta ett skritt om gangen. Da blir du sikrere på deg selv, og du kan etter hvert prøve å holde samtaler gående med flere personer i en gruppe. Prøv å bli kjent med dem, still dem spørsmål om dem selv. Det kan også hjelpe å gi litt av deg selv. Kanskje har du opplevd noe morsomt i det siste som de kan ha glede av å høre om?

 

Ting som er morsomt å gjøre med andre mennesker er å gå på kafé, gå på kino, bake kake, se på film, eller ha en jentekveld for å bare snakke og ha det morsomt. Man kan også gjøre noe aktivt som å dra på stranden for å bade, eller gå på ski om vinteren.  Noen ganger kan det også være veldig koselig å gå en kveldstur for å snakke og hygge seg. 

 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva skal vi snakke om?

Usikker jente (colourbox.com)

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ung.no gir deg tips til hva du kan snakke om med en du liker!

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap