Hopp til hovedinnholdet

Er det normalt å like å være alene, og skal jeg fortsette å være sosial?  

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei :) Jeg er ei 18 år gammel jente som trives best i mitt eget selskap. Først og fremst, jeg har flere gode venner, holder på å få meg kjæreste, har flere hobbyer og er sosialt oppegående. Jeg omgås mange forskjellige mennesker og har lett for og prate, diskutere og ingasjere meg i alle rundt meg. Problemet er som sakt at jeg er en meget usosial type. Jeg liker egentlig best og være alene, gjøre hva jeg selv ønsker uten noen andre til stede. Pga av dette finner jeg ganske ofte opp unnskyldninger om at jeg ikke kan finne på noe med venner og slikt. Jeg årker som regel ikke.(Selv om dette er kjempe kjekke folk). Jeg lurer på om dette er galt? Jeg sitter hær og vurderer om jeg skal utvide mine sosiale rekker med en kjæreste, eller gjøre hva som egentlig hadde passet meg best, være alene og gjøre det jeg vil. Er det galt av meg og si at jeg kunne tenkt meg og være alene resten av livet? :/ Skal jeg fortsette og være sosial, når jeg egentlig er en usosial type som liker meg best alene? Mvh bekymret jente.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

Det er mange som liker å være alene, og det er helt greit. Mange trenger også litt tid for seg selv, og trives godt i sitt eget selvskap, mens andre trenger folk rundt seg hele tiden. Vi er forskjellige!

 

Likevel er det viktig å ikke stenge seg helt inne. Det er greit å kunne være alene av og til, men du må ikke gjøre slik at vennene dine føler at de alltid får nei når de spør deg om å møtes. Og hvis du liker denne gutten synes jeg ikke du skal stenge han ute bare fordi du liker å være alene. Nå vet jo ikke jeg hvor ofte det er vennene dine skal ha deg med på ting, men det er jo greit å kunne være sammen med venner i helgene og noen dager i uken. Jeg synes heller ikke at du skal finne på unnskyldninger når du ikke orker å være sammen med dem. Si at du har lyst til å være litt alene og at du ikke orker å gjøre noe den dagen. Snakk med dem om at du rett og slett er en person som trenger litt tid alene i blant. Det er mye bedre enn å skulle finne på unnskyldninger som de kanskje oppdager en dag, og det er også greit å vite at vennene dine forstår deg!


Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet