Hopp til hovedinnholdet

skal begynne på konfirmasjon-undervisning

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg skal begynne på konfirmasjon-undervisning nå. Jeg er veldig nervøs og gruer meg litt, fordi jeg kjenner ingen der + at det er vanskelig for meg å ta kontakt. Har dere noen tips til hvordan jeg kan bli kjent med de? Og hvordan jeg kan få venner der? Håper på positivt svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!


Mange synes det er skummelt å møte nye mennesker. Det lureste du kan gjøre, er å konsekvent ta kontakt med noen med en gang du kommer inn døren på konfirmasjonsundervisningen. Tving deg selv ut av den "trygge sonen" din: hils på de nye menneskene og vær i møtekommende. Det er mye lettere å bli kjent med folk som er glade og positivt innstilt, så jobb med smilingen!

 

Det som er med konfirmasjonsundervisning er at det er mye gruppejobbing og diskusjoner. Dette er jo ting som gjør at man ganske raskt blir kjent med hverandre uansett. Jeg er sikker på at du allerede etter den første gangen har fått deg noen du kan være med i pausene, og som du kommer godt overens med. Derfra går det bare lettere og lettere å bli kjent med folk.

 

Lykke til!

Hilsen Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfirmasjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfirmasjon