Hopp til hovedinnholdet

Hvordan få flere venner og et sosialt liv?

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei! dette er sikkert helt feil katogorie, men håper dere svarer! Jeg føler jeg har det utrolig vanskelig av og til. Jeg sliter litt med skolen, og venner. Jeg er veldig usosial kan du si. Det er i hverfall det foreldrene mine mener. Jeg går liksom med folk på skolen. Men vi finner aldri på noe på fritiden. De bor 10 - 15 minutter unna meg med bil! Jeg bor 40 minutter fra byen. Jeg går på en skole som nesten alle er helt like føler jeg. Når det gjelder relgion, interesse og meninger. Der jeg bor har jeg liksom bare to og velge mellom av jenter på min alder og de passer jeg ikke og gå med. De er liksom så utrolig barnslige, teite og kristne! Jeg var venner med de før, men så sa jeg at jeg ikke trodde på gud. Og da var det bare masse om at jeg kom til og komme til helvette osv. Jeg ønsker og bli kjent med nye folk! og jeg ønsker egentlig og flytte! mine foreldre også sagt at det er greit. Men det skjer jo liksom aldri det med flyttinga pågrunn av økonomi og sånn. jeg har også en bestevenn. Men akuratt når så bryr ho så sinsykt lite om meg! hun gå bare med en annen jente. Og vist ikke hun er der, da kan hun liksom gå med meg. Jeg er liksom andre valget hennes! føler at hun bruker meg.. Blir utrolig lei, har kjent henne i mange år. Og alltid stilt opp for henne uansett. har egentlig lyst til og spørre foreldrene mine om jeg kan være i fosterhjem, høres sykt! men jeg er nesten desperat for og nærmere bort fra det stedet, og til byen! er klar over at det sikkert er tøffere. men jeg føler at jeg må For og få flere venner og et sosialt liv!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!


Bare for å få det på det rene så får du ikke komme i noe fosterhjem så lenge du har det bra der du bor nå. Fosterhjem er for barn som har en uheldig hjemmesituasjon hvor foreldrene ikke er klarer å ta godt nok vare på barnet. Det er for barn som har det mye verre enn det du har og det er noe som gjennom barnevernet.

 

Det er trist at du ikke føler at du har noen å være med utenom skolen. Du kan prøve å møte folk som ikke går på skolen din ved å ta opp interesser, melde deg på kurs, idrettslag, i organisasjoner eller lignende. Har du noe du interesserer deg for eller noe du har lyst til å prøve så vil jeg anbefale deg å gjøre det! Da kan du møte folk med lignende interesser som deg og som kanskje passer deg bedre som person. Er du politisk interessert kan du finne et politisk ungdomsparti eller en frivillig organisasjon som du kan engasjere deg i. Er du interessert i musikk eller idrett eller bare har lyst til å prøve det ut bør du gjøre det. Det er utrolig mye man kan gjøre! Sjekk ut hva slags muligheter som finnes i nærområdet eller i byen. Under ung.no/fritid finner du noen artikler om diverse fritidsaktiviteter og organisasjonsarbeid. Hvis foreldrene dine selv mener at du er usosial vil de nok hjelpe deg med å skysse deg til og fra. Avstanden burde ikke være et problem. Snakk med dem om dette!

 

Når det gjelder bestevenninnen din så synes jeg du kan prate med henne om det som plager deg. Si at du savner den nærheten dere hadde og at du føler at du har blitt et andrevalg for henne. Si at du ønsker å være mer sammen med henne og kunne prate med henne. Det er fint å kunne prate sammen om slike ting, og som oftest blir situasjonen bedre når man får fortalt hverandre hva man synes er galt. Hvis hun har en annen venninne som hun ogå liker å være sammen med burde du jo prøve å bli kjent med denne jenta. Det er ingenting som sier at dere ikke kan være venner alle tre, og det vil også gi deg flere å være sammen med om det viser seg at du liker henne og trives med henne.

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser