Hopp til hovedinnholdet

Hvordan utgi en bok?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei :-) Hvis man har lyst til å utgi en bok. Liksom bli en forfatter, og selge/utgi boka i en bokhandel. Hvordan skal man gjøre det? Hvem skal man kontakte? Og hvor gammel må man være for å gjøre dette? Tusentakk for svaret på forhånd!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det er viktig å ikke la seg knekke av manglende respons når man sender inn manus eller kontakter forlag. "Alle" de kjente forfatterne har opplevd å blir refusert og måtte jobbe for å nå fram, men hvis talentet og pågangsmotet er der, er sjangsene for at noen ser potensialet og tar kontakt alltid tilstede.

Nå vet ikke jeg om du har sendt manus eller bare en forespørsel til forlagene du har vært i kontakt med. Jeg vil tro at det beste er å sende et manus. Da er det viktig at det er gjennomarbeidet og at du er 100 % fornøyd med resultatet. Det er nok ikke dumt å få noen du kjenner til å lese gjennom manuset og gi deg tilbakemeldinger. Oversikt over forlag finner du ved å søke på google.no og "forlag". Husk at det finnes mange forlag i landet, og at det kanskje kan være lurt å kontakte et av de mindre. Gå inn på hjemmesidene til de mindre forlagene og finn ut hva slags litteratur de satser på.

Du kan kontakte Unge lovende forfatteres forening og spørre om de har noen tips. Kontaktinformasjon finner du på hjemmesiden.

I dag er det også en mulighet til å få trykket bøker å egen regning uten at dette koster så alt for mye. Det mest etablerte forlaget heter Kolofon, og de trykker bøker for deg og gjør de tilgjengelige på sin nettside.

 

Lykke til!

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vil du starte din egen bedrift?

God idé (colourbox.com)

Med de rette personlige egenskapene, den gode ideen og de riktige rådgiverne og ressursene kan også du lykkes.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kultur
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kultur