Hopp til hovedinnholdet

Hvem betaler mobil og kino og ånn når du er på institusjon?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg bare lurte på at når du bor i bv institutt hvem er det som betaler mobbil reinngene din har man nettverksgang der er det som et helt vanlig hjem med tv og alt ??? Vis du fks vill ha een Ipad eller Iphone hva gjør får man ukepenger vis ja hvor mye for man ?? Grunnen til at jeg spår så mye er at vi har fått en ny gutt i klassen og han r under bv omsorg da bare lurtet på om han kunne bli med på kino ogsånt sammen med oss og ha det som vi har det lizzom

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Du skriver at du har en gutt i klassen som bor under barnevernets omsorg, og du har spørsmål knyttet til hvordan det kan være å bo på barnevernsinstitusjon.

 

Det mange grunner til hvorfor ungdom bor på institusjon, og det er ganske forskjellig fra å bo hjemme. Blant annet bor ungdommene sammen med ansatte som rullerer /bytter på å bo på institusjonen. Ofte bor det flere ungdommer sammen, og de kan ha ulike behov og ulike grunner til hvorfor de bor på institusjonen. Hver institusjon har ulike regler for ukepenger, husregler og liknende, men ungdommer på institusjon får også lommepenger, de får gå på kino, og de kan være med på ulike fritidsaktiviteter dersom de har lyst til det. De fleste institusjoner har tilgang på tv og internett, men hos mange er det sånn at dette blir stengt/ikke er tilgjengelig i skoletiden og på natta, for eksempel. Det er for å sikre at ungdommene får sove om natta, og klarer å gå på skolen om dagen. Også ungdom på institusjon kan ønske seg Ipad eller Iphone, de må da spare, jobbe eller ønske seg til jul og bursdager slik som andre må.

 

Kanskje dere kan få besøke gutten på institusjonen og se hvordan han har det der?Vennlig hilsen ung.no, i samarbeid med alarmtelefonen 116111

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er barnevernet?

colourbox.com

Barnevernet skal gi barn, unge og familier hjelp og støtte når det er vanskelig hjemme. Det er foreldrene som har ansvar for å gi sine barn omsorg, men hvis de ikke får det helt til, skal barnevernet hjelpe til så barn og unge får omsorg, trygghet og utviklingsmuligheter.

Les mer

Barnevernsinstitusjonar

Bufetat Skien ungdoms- og familiesenter

Det finst ulike typar barneverninstitusjonar i Noreg og dei fleste er innretta mot ungdom. Barn under 12 år vert som regel plassert i fosterheim.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern