Hopp til hovedinnholdet

Jente, 18 år har ingen venner

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har ingenting å bedrive tiden min med. Jeg har ikke kontakt med noen andre utenom mine foreldre osv.. Jeg har aldri vært på fest/klubber, og jeg har så utrolig lyst på venner.. Jeg liker ikke å være alene.. Jeg går på en jobb, men der jobber det bare 3 stykker og de er 40 pluss.. Hjelp?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så leit å høre at du har det sånn når du ikke har lyst til å ha det sånn! Det er dessverre vanskelig for meg å gi deg konkret hjelp her, da jeg ikke vet nok om situasjonen din til det, men jeg har endel spørsmål som jeg nok ville ha stilt deg om jeg hadde truffet deg. Jeg ber deg tenke litt over de, og oppsøke helsesøster på skolen din om du går på skole, eller på helsestasjon for ungdom om det finnes der du bor.

Det jeg lurer på først og fremst er: Har det vært sånn lenge? Har du hatt venner tidligere? Hva har i så fall skjedd som gjør at du ikke har venner lenger? Og hvis du aldri har hatt venner, har du noen tanker om hvorfor det har vært sånn? Hvor har du søkt hjelp tidligere? Er det noe som gjør at du ikke forsøker å komme i kontakt med folk? Er du redd for noe? Eller er det noe annet som holder deg tilbake? Hvordan kom du i kontakt med andre på barneskolen og ungdomsskolen?

Har du forsøkt å komme i kontakt med noen på nett? Har du en profil på noe chatte forum eller no? Mange synes det kan være en god start for å komme i kontakt med folk da de har tid til å tenke over hva de vil si, trenger ikke tenke på hvordan de ser ut, eller være redde for om de er kjedelige da man kan være akkurat den man ønsker å være, ta på seg en "maske" og prøve seg fram.

 

Jeg håper du tar kontakt med helsesøster og ber om å få litt hjelp i riktig retning. Jeg er sikker på at du har mye å tilby folk, men trenger litt hjelp til å komme i gang. Jeg ønsker deg masse lykke til!!!

PS. Sjekk ut artiklene nedenfor!

Hilsen

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Novelle: "Ensomhet"

Gutt sitter inntil et tre og gråter ( colourbox.com)

Her sitter jeg, en 16 år gammel jente og gråter. Tårene triller sakte, men bestemt nedover kinnene mine. Jeg er ensom.

Diktet er skrevet av Siri

Les mer

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer

Ensom? Lav selvfølelse?

Ensom jente (colourbox.com)

Du føler deg ensom. Tanker om at du ikke kan bli likt av noen kommer snikende. Du begynner å tro at du heller ikke er ønsket av noen. Du kan bruke timer, dager og netter på å plage deg selv med at du ikke er noe verdt og bare til bry. Dette er den lave selvfølelsens vonde sirkel.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap