Hopp til hovedinnholdet

Hvem skal betale for konfirmasjons selskapet mitt?

Jente 14 år
 

Spørsmål

hvem skal betale for konfirmasjons selskapet mitt... er det brukelig å dele summen i 2?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Hvem som betaler for konfirmasjonsselskaper er nok veldig variabelt. Det samme gjelder kostnadene som kommer i forbindelse med et konfirmasjonsselskap.

 

Noen har mange gjester, leier sted og må kjøpe inn mat, og får store kostnader knyttet til selskapet. Andre lager en hyggelig stemning hjemme eller i et lånt lokale, og lager god mat selv. Det er mange alternativer som er bra.


Om fordelrene dine ikke bor sammen eller er skilt, vil dette oftest være en diskusjon mellom dem. Derfor er det viktig at de kan snakke sammen om det. Om de ikke klarer å snakke om det, vil jeg anbefale deg å foreslå at de får hjelp av et familiekontor, fordi det er så viktig for deg at de blir enige om det og at det blir en fin dag for deg.

 

Antall gjester og hvem du vil be, sted for selskap, mat, og klær. Det er noen avgjørelser som skal tas, men det håper jeg dere finner ut av.

 

Men det er altså ingen fasit på hvem som skal betale for utgiftene. Det er ofte en deling mellom foreldrene. Om begge er med på planleggingen, så kan de også være med på å planlegge noe som er innenfor deres økonomiske grense.

 

Håper du får lite bekymringer før selskapet og at du får en dag der du kan tenke godt og stråle :) 

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fakta om konfirmasjon!

Konfirmasjonsvalg - rådhuset eller kirken (ung.no)

Idet du rundar åttande klasse, kjem du ikkje utanom spørsmålet om konfirmasjon. Konfirmasjon har lange tradisjoner i Noreg, men i dag bestemmer du heilt sjølv om du ynskjer å konfirmere deg eller ikkje. Kva er viktig for deg når du tek eit slikt val? Sei meininga di!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfirmasjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfirmasjon