Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler at jeg har mistet alle vennene mine og vet ikke hva jeg skal gjøre

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg veit egentlig ikke hva jeg skal skrive, men prøver.. Føler at jeg har mistet alle venninnene mine, ingen som gidder å finne på noe mer eller noen som tar initiativet uten at jeg skal gjøre det til ALT. Skjønne rikke hva jeg har gjort galt, jeg sitter jo bare her hjemme og er super ensom. Har kjæreste som jeg bor sammen med, men føler meg kjempe ensom for det.. Sitter å gråter hver kveld omtrent, har ingen jeg kan stole på lengre.. Trodde venninner sa alt til hverandre, men der tok jeg skikkelig feil..! Er så lei, orker ikke spise lengre og har droppet ut av studier, kunne ønske jeg bare kunne jobba hele tida for å "slukke" sorgen.. Er ingen som skjønner meg heller, ikke foreldrene mine eller kjæresten min. Han er verdens beste, men føler ikke at jeg kan prate med han om sånne ting hvis du skjønner.. Sitter for det meste hjemme i leiligheten våres og sturer i veggen, gråter og sover.. Orker ikke mer.. Jeg er overhodet ikke laget for å ikke ha venner.. Ville faktisk heller hatt masse venner som lagde "drama" nå, enn å være så forbanna ensom som jeg er.. Kunne ønske jeg hadde ei jeg kunne ringt og grått til.. Men desverre så finnes hun ikke i min verden.. Er heller ikke så lett å komme i kontakt med jenter på min alder, spesielt om man er ute etter ei "beste" venninne man kan gjøre alt sammen med og som er med på ting og tar initiativ... Hilsen ensom jente 20

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er tydelig at du ikke har det så bra for tiden. Mange opplever å miste litt kontakt med venninner når de får seg kjæreste eller flytter sammen med kjæresten, og ofte må man jobbe ganske hardt for å få tid til å være med både venner, kjæreste og familie. Det betyr selvfølgelig ikke at det bare er du som skal jobbe for dette og ta initiativ. Selv om du føler at du ikke kan snakke med noen om dette, tror jeg det er akkurat det du må gjøre. Fortell kjæresten din hvordan du har det og hva det er som plager deg, han er nok veldig bekymret for deg. Snakk også med foreldrene dine om det. Prøv å ta opp igjen kontakten med vennene dine og vis at du ønsker å være med dem, men si gjerne at du vil at de også skal ta initiativ. 

Det virker som du har isolert deg litt fra verden ved å droppe ut av studier og sitte så mye hjemme i leiligheten din. Da vil du jo ikke møte så mange folk, og det blir på en måte en ond sirkel. Denne sirkelen må du rett og slett bryte ut av. Hva med å melde deg inn i et idrettslag eller bli med på et kurs? Det er en flott måte å møte nye folk og får nye venner. 

Det kan være lurt at du tar en prat med helsepersonell om hvordan du har det. På helsestasjon for ungdom kan du snakke med helsesøster og andre som har kompetanse på dette området. 

Mitt tips til deg er å ikke stenge deg inne, men snakke med folk og la dem hjelpe deg så du får en bedre hverdag.

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap