Hopp til hovedinnholdet

Krangler med mamma.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg krangler med mamma hele tiden å det er så trist jeg blir så redd mamma jeg ikke tør å komme hjem om kveldene så jeg drar til venninnene mine. Jeg har begynt å svare mamma frekt fordi jeg ikke liker henne lenger. Pappa er mye borte å reiser så har han bare få ganger. Er veldig glad i pappa og det er så godt når han er der, vi er ofte på fotballkamper sammen og koser oss. Har det også kjempefint med mamma, men hun og jeg krangler hver eneste dag! Å jeg begynner å bli redd, lei og sur. Så jeg lurte på om dere kunne hjelpe meg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Takk for at du skriver til ung.no.
Du skriver at du krangler med mamma og "flykter" til venner.
Det er ikke greit å krangle så mye med foreldrene sine, man blir lei seg, sliten og finner ikke roen til å være hjemme. Du prøver å løse denne situasjonen med å være mye borte. Kanskje er nettopp det noe du og mamma krangler om.
Du forteller at du og pappa har et godt forhold, men at han er mye borte. Kunne du ta opp dette problemet med pappa og fortelle han åpent om hvordan du og mamma krangler. Kunne du be han om hjelp  til at dere  kunne snakke sammen som familie. Det er viktig å kunne lytte til hva den andre synes er vanskelig. Kanskje kunne dere sammen prøve å finne løsninger, lage noen avtaler på regler feks. 

Du kan også ta kontakt med helsesøster eller sosiallærer på skolen. De kan innvitere foreldrene dine inn på samtale slik at dere får snakket sammen.
Du og foreldrene dine kan også ta kontakt med et familievernkontor. Der  har de mye kunnskap og kan gi god hjelp der det er vanskelig mellom barn og foreldre.
Jeg vil ønske deg lykke til videre.
 
 
Familieterapeut

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie