Hopp til hovedinnholdet

Jeg bestilte slankepiller og løy om alderen min.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, eg utgidde meg for å vere 19 og bestilte slankepiller, då eg fekk melding sto navne til faren min i meldinga, kvifor det? Vil virkelig ikkje sei at eg prøver å slanke meg....Vil gjøre det gale her, korleis kan eg dekke over det? Kan dei sei frå til pappa? Jente, 11 år

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 13 år.

Takk for at du skriver til oss.

Det er ulovlig, og i utgangspunktet straffbart, å oppgi uriktig alder for å få kjøpt slankepiller. Siden du er under den kriminelle lavalder (15 år) vil du imidlertid ikke bli straffet. Jeg er litt usikker på hva du mente med at navnet til faren din stod i meldingen du fikk. Men dersom nettstedet oppdager at du er 11 år kan de ta kontakt med foreldrene dine, for å gjøre dem oppmerksomme på at du har forsøkt å kjøpe slike produkter.Disse produktene er ikke ment for barn og ungdom.

I ungdomstiden skjer det store endringer fysisk og psykisk. En del vil i denne prosessen hvor kroppen endrer seg kjenne på usikkerhet, og kanskje ikke føle seg komfortabel med kroppen sin i en periode. Det er utfordrende å være ung i dag hvor media har et stort fokus på det perfekte utseende. For mange ungdommer skaper dette bilde av det perfekte en følelse av at de ikke selv er bra nok. Du skriver at du prøver å slanke deg, og at du derfor har bestilt slankepiller.

I puberteten når kroppen forandres vil en del jenter tenke at de er for tykke, selvom de ikke er det. Jeg vil derfor anbefale deg å snakke med helsesøster om vekten din, for å finne ut om du er overvektig, slik du tror.

Hvis det er slik at du veier litt for mye er det viktig å gå ned i vekt på en trygg måte, og det er ikke ved å spise slankepiller.

Ofte er det en sammenheng med hva man spiser, hvor mye man er i aktivitet, og hva man veier. For mange ungdommer vil det å legge om kosten til sunn mat, regelmessige måltider, fysisk aktivitet og nok søvn føre til bedre resultater enn det slankepiller kan gi.

Gjennom samtale med helsesøster kan du også få hjelp til å bygge opp selvtilliten din, slik at du kan se at du er en flott jente og at du kan bli fornøyd med den kroppen du har.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slankeråd for deg som er overvektig

løper (colourbox.com)

Hvis du er overvektig, og du prøver å gå ned i vekt, kan det være nyttig med noen råd: Hvis du skal slanke deg et viktig å gjøre det på en systematisk måte, og ikke hoppe på lettvinte superkurer. Regelmessige måltider, sunn og variert kost og trim satt i system er tingen.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie