Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine synes jeg er for ung for å ha kjæreste

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er ei jente på 15 år og har en kjæreste som er like gammel som meg. Han og jeg har vært sammen i en stund nå. Foreldrene mine vet ikke om at jeg har en kjærest, for sist (et halvt år siden) så sa jeg til dem at jeg var sammen med en og det endte med at de sa at jeg måtte slå opp med han med en eneste gang. De sa jeg ikke kjente han godt nok og jeg hadde ikke erfaring nok til å være sammen med noen. Foreldrene mine sier at jeg er for liten til å være sammen med noen. (De ble sammen når mamma var rundt 16 og pappa var 18.) Jeg har fortalt alt til kjæresten min og bestevennene mine, og de støtter jo meg, men jeg hadde likt å hørt en voksen sine tanker rundt dette. Jeg vurderte litt å snakke med helsesøster på skolen, men er redd for at hun skal fortelle det til foreldrene mine.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at du ønsker en annen voksen sitt perspektiv på problemstillingen. Først og fremt så vil jeg si at jeg forstår foreldrene dine sine bekymringer. De ser nok på deg som den lille jenta deres selv om du nå er 15 år gammel. Det kan være vanskelig for dem å se dette fra ditt perspektiv. Som du sier selv, så ble de sammen i en relativ ung alder selv, men de har kanskje glemt litt hvor voksen man kan føle seg og hvilke følelser man kan få i ungdomstiden.

Basert på din tidligere erfaring, så skjønner jeg at det kan være vanskelig å fortelle de om forholdet til kjæresten din, men det har jo gått en liten stund siden de mente at du var for liten. Du kan kanskje prøve å fortelle de om denne kjæresten og se hvordan det går denne gangen? La de møte han og bli kjent med han. Minn de på at moren din bare var ett år eldre enn du er nå, den gangen de ble kjærester.

Det at du tenker å snakke med helsesøster på skolen synes jeg at er en kjempe god idé. Forklar henne situasjonen og spør henne om hun kan hjelpe deg med å fortelle dette til foreldrene dine. Litt støtte fra en voksen kan gjøre det hele litt lettere.

Lykke til. 

Hilsen Kors på halsen i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie