Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg gjøre for at moren min skal stole på meg?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg er mye med feile folk i byen osv. men det er en ting som irriterer meg så jævlig: Når jeg går i byen med moren min og jeg hilser på en kompis som ser helt på kjøre ut så sier hun alltid "hvem var det?" "Er du venn med narkiser?" Og tusen andre spørsmål. Skjønner at hun er bekymret for meg, men jises, ser jeg ut som en narkis selv? Nei, så slapp av!. Hva skal jeg gjøre for at hun stoler på meg? De folkene er kanskje borti feile ting, men de e faen de herligste folkene i verden og vil meg ikke noe ondt! Jeg har aldri vært borti heroin eller hasj eller noe som helst, men moren min tror meg jo ikke. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

De aller fleste foreldre ønske bare det beste for sine barn. De er redde for at ikke skal gå godt i livet. Foreldre vil nok ønske å vite hvem barna sine er venner med uansett hvordan de ser ut.

Vil du at moren din skal stole på deg bør du vise henne over tid at du er til å stole på. Dette innebærer sannsynligvis at du må gjøre ditt beste på skolen, lekser osv. Holde avtaler med foreldrene dine og være ærlig med dem. Det at du holder deg unna rusmidler er vel også en viktig ting.

Snakk med moren din, spør henne hva hun trenger.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie