Hopp til hovedinnholdet

Jeg er 10 år men får ikke spille spill med 16- og 18-årsaldersgrense. Hva skal jeg gjøre?

Gutt
 

Spørsmål

Jeg er en gutt på 10 år får ikke lov til og spille noen 18 og 16 års grense spill veldig irriterende det er nesten ingen skyte spill til 10 og ned beste vennen min får det men jeg får ikke spille med han:( Hva gjør jeg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet ditt

Jeg skjønner at det kan være urettferdig og frustrerende at kompisene dine for lov til å spille spill med en høy aldersgrense og du ikke får lov, og man kan føle seg utenfor. Men enten du liker det eller ikke så er det faktisk foreldrene dine som bestemmer dette. De har ansvaret for deg fram til du fyller atten og det er også en del av foreldreansvaret å ta en slik avgjørelse.

Aldersgrensen på spill er først og fremst en veiledning og hjelp til foreldre om hva slags innhold man kan finne i spillet. Og det er dermed helt opp til dine foreldre om de har lyst til å overprøve aldersgrensen, men det er også deres valg om de kun vil basere avgjørelsen på aldersgrensen. Tanken bak systemet er den at det er foreldrene som kjenner barna sine best, og det er opp til dem om de ønsker at du skal få spille et spill med en 16- eller en 18-årsgrense. Jeg liker å anbefale foreldre og kikke nærmere på hver enkelte tittel før de tar en avgjørelse. Lese litt om spillet, sjekke ut trailere/gameplay og lese begrunnelsen for aldersgrensen før man tar en avgjørelse.   

Men når det er sagt så er det faktisk en grunn til at et spill har fått en 16- eller 18-årsgrense. Spillet vil da ha et innhold som er beregnet på de som eldre enn aldersgrensen og ikke på de som er 10 år gamle.  

Hilsen Medietilsynet i samarbeid med Ung.no

 
 
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie