Hopp til hovedinnholdet

Jeg har lite kontakt med pappaen min.

Jente 13 år
 

Spørsmål

JEG HAR SKILTE FORELDRE! JEG HAR LITE KONTAKT MED PAPPEN MIN, SER HAN BARE ANNEN HVER HELG... HVA SKAL JEG GJØRE????????????

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 13 år.

Takk for at du skriver til oss.
Det er nok mange ungdommer som kan kjenne seg igjen i det du forteller om her i forhold til at du har lite kontakt med pappaen din. Mange ungdommer opplever av ulike grunner at de ser foreldrene sine for lite. 

Du skriver ikke noe om hva som er grunnen til at du ser pappaen din bare hver annen helg. Ofte kan jo det handle om at foreldre ikke bor i nærheten av hverandre, eller at foreldrene har blitt enige om at ungdommen skal bo mest hos den ene, for å nevne noe.

Hvis du ikke er fornøyd med den ordningen dere har bør du snakke med foreldrene dine om dette. Du skal få si hva du mener, og din mening skal tilllegges vekt. Noen ganger er det vanskelig å klare å snakke med foreldre om problemer i forhold til dette med samvær, og da kan du få hjelp av helsesøster eller Familievernkontoret.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie