Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg overtale foreldrene mine til å få bli med på Polen-tur?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg går i 9 klasse og til sommeren skal klassen min på "polen turen". Men jeg får ikke lov til å være med pga mamma ikke liker opplegget og syntes det er uforsvarlig å sartre fly. Det er ikke det at vi har dårlig råd men mamma og pappa syntes det er dyrt og vill heller at alle 4 skal dra på ferie sammen ps jeg har en tvilling. Og jeg vet at vi har mer enn penger nokk. Syntes det er kjipt at jeg ikke får være med. Har du noen forslag til hvordan jeg kan overtale foreldrene mine? Blir så kjipt å ikke være med når de andre morer seg i polen.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Vi skjønner at du gjerne vil på klassetur. Slike turer er både lærerike og skaper godt samhold i klassen. Det er foreldrene dine som bestemmer om du kan delta eller ikke.

Du skriver om to hovedgrunner til at du ikke får være med. Moren din er bekymret for flysikkerheten og opplegget, og begge foreldrene dine synes det er for dyrt, selv om de har penger til å betale. De vil heller bruke penger på en ferie for hele familien. Dette er saklige grunner til at de kan si nei til at du får dra.

Hvis du vil forsøke å overtale foreldrene dine, må du finne gode argumenter mot innvendingene deres.

Når det gjelder flysikkerhet og opplegget for turen, kan kanskje læreren din eller en voksen som skal være med på turen hjelpe deg. Hvis moren din får mulighet til å stille spørsmål om det hun mener er problematisk, kan hun kanskje få svar som gjør at hun blir beroliget?

Når det gjelder penger, kan det jo hende du kan foreslå å bidra litt selv? Kanskje du kan tjene penger på å gjøre småjobber? Kanskje du har noen sparepenger eller konfirmasjonspenger som kan brukes? Hvis du har penger og er villig til å bruke av dem eller jobbe litt ekstra, skjønner kanskje foreldrene dine hvor viktig det er for deg å reise til Polen?

Til slutt er det likevel foreldrene dine som bestemmer. Vi kjenner verken dem eller deg. Foreldrene dine kan ha gode grunner til at du ikke får dra.

Vi har laget noen råd om hvordan man kan ta en vanskelig samtale med en voksen. De kan være nyttige for deg når du skal prøve å overbevise foreldrene dine.

Lenke til side med råd om den vanskelige samtalen

Lykke til!

Hilsen Barneombudet

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie