Hopp til hovedinnholdet

Jeg har problemer i forhold til familien min.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 15 snart 16 år jeg har masse familieproblemer,det startet helt siden jeg startet i ungdom skolen, å på grunn av det har det ført til noen få slås kamp mellom meg og broren min på tjue år, og masse roping, kjefting men nå veit jeg ikke om jeg klarer mer siden familien min har nylig flyttet til et annet fylke fordi de trodde at gamle vennene min hadde dårlig innflytelse i meg, jeg vart litt opprørt men prøvde min beste for å tilpasse meg, det gikk helt fint jeg fikk nye venner osv, men nå så har jeg fått depresjon så jeg går til psykologen 1 gang i uka(ingen veit det).problem er at familien min hjelper ikke med alt det negative de gjør ting verre som f.eks så bruker jeg å låse meg selv inn i rommet men nå så fjernet broren min håndtaket så jeg ikke skal klare å komme ut med mindre han gjør det, mens mamma er utenfor og sier at alt hadde vær bedre hvis jeg bare jeg flyttet ut så at jeg kan slutte med å lage problemer for familien. jeg føler meg følsesløs og alene

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 15 år.

Takk for at du skriver til oss.
Jeg forstår ut fra det du forteller her at du har det vanskelig. Det å ikke ha det bra med familien er vondt, og slitsomt. Du sier at du er deprimert, og at du føler deg alene. Det er kanskje ikke så rart når du sliter med familieproblemer. Jeg synes at det er fint at du snakker med en psykolog, og jeg håper at du opplever at det kan hjelpe deg. Imidlertid blir det viktig at noen kan se på det som skjer i familien din, slik at du kan få det bedre. I forhold til det du forteller om her tenker jeg at det ikke vil hjelp at du snakker med en psykolog hvis ikke de andre i familien også tas inn i samtaler hvor dere alle kan snakke sammen om hvordan alle kan få det bedre. I slike samtaler må dere se på hva som skjer i familien din, hvordan det virker på familiemedlemmene, og hva som må endres.
Du skriver her at broren din fjerner håndtak til rommet ditt, og at moren din sier at det hadde vært bedre hvis du flyttet. Dette er ikke bra, og jeg tenker at det er sårende for deg å høre dette. Imidlertid er det ofte sånn at når det blir problemer i en familie kan alle si og gjøre ting de egentlig ikke mener. Med bakgrunn i det blir det viktig å få hjelp.

Jeg vil anbefale deg å snakke med helsesøster om hva du opplever hjemme. Du kan også kontakte Barnevernet, eller Familievernkontoret. Da vil familien din få hjelp, og det har dere behov for, slik at du kan få det bedre.

Lykke til.

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Annen bevisstgjøring og stukturering i hverdagen kan også være til hjelp.

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

Søskenkrangel

Krangler (colourbox.com)

Har du opplevd å krangle med søster eller bror? Får du kjeft fordi du "alltid" starter en krangel med søsken? Eller er det kanskje du som er den irriterende lillesøsteren eller lillebroren?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie