Hopp til hovedinnholdet

Jente 17 som bor hos familiemedlemmer og har det vanskelig

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Håper dere kan hjelpe meg nå? Jeg har det så vondt gråter nesten hver eneste dag på rommet. Jeg angrer masse. alt er min feil jeg er så dum. Det som er greia jeg bor hos en familiemedlem har bodd der veldig lenge der, familien min ville ikke bo hos barneverne. Jeg er blir 18 snart om noen mnd. Og jeg lyst til å bo med moren min. Og de begynte å diskutere med meg hvorfor har du lyst til å bo med mamma din ogsånt , før du ville ikke være hos mamma nå vil du det. Og de ga ikke meg så mase tid. De ringte mamma min. Da sa familien min ja nå skal du bo hos mamma din du skal ikke ombestemte deg. De sa du skal flytte der når skolen er slutt. Og nå tror jeg hater dem. jeg elsket dem så godt, de tror ikke på meg. Frem til nå skal de behandle meg som en gjest selv om jeg skal bo der i 3-4 mnd. Nå trenger ikke hjelp fra meg. Og hun snakker ikke så masse til meg som hun pleier. Vet ikke hvorfor.Hun sier mamma din kan ikke hjelpe deg å kjøpe ting hun har nesten ikke penger . Du Må klare deg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 17

Tusen takk for at du tar kontakt med oss i ung. Du skriver til oss fordi du er i en vanskelig livssituasjon. Du har i lengre tid bodd hos familiemedlemmer, fordi det har vært krevende hjemme hos mamma. Familien din ønsket ikke at du skulle bo under barnevernet og det ble derfor til at du flyttet. Nå ønsker du å bo hos mamma, og du angrer. Dette har gjort at forholdet til de du bor hos har blitt vanskeligere. De lurer på hvorfor du har ombestemt den, de snakker mindre til deg enn det de pleier og de påpeker at mamma ikke kan hjelpe deg noe særlig økomisk og at du derfor må klare deg mer selv. 

Det høres krevende ut å bo under slike boforhold. Det er viktig å føle seg sett og ivaretatt når du ikke skal bo hjemme hos mamma. Har du snakket med noen på skolen eller noen andre om hvordan du faktisk har det? Jeg tror det ville vært lurt og snakket med helsesøster eller sosiallærer på skolen. Det er viktig at du har det bra der du bor, og det er bedre å ha kontakt med barnevernet enn at du skal bo under forhold der du ikke føler deg ivaretatt på en god måte. Det er ofte mange fordommer i forhold til barnevernet, men i de fleste tilfellene er barnevernet der for å hjelpe foreldre til å kunne være bedre foreldre for barna sine. Du skriver at mamma har det vanskelig økonomisk, og kanskje er dette noe hun kan få støtte og hjelp til. Trolig er det andre grunner til at du ikke ønsket å bo hos mamma, og i noen tilfeller er det bedre at barn ikke bor hjemme. 

Jeg håper du finner noen å snakke med om hvordan du har det, og at du får det godt framover. 

Vennlig hilsen

 

familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie